"Vene Föderatsiooni territooriumil peeti kinni kaitsepolitsei Tartu osakonna töötaja Eston Kohver. Rikkujalt võeti ära: püstol Taurus padrunitega, rahalisi vahendeid summas 5000 eurot, salajaste helisalvestiste tegemise eritehnika, aga ka materjale, millel on eriülesannete täitmise iseloom," teatas FSB.

FSB teatel viibis Kohver Venemaa piirilähedases tsoonis.

Kapo: piiririkkumine toimus Venemaalt Eestisse ja tagasi
Kapo pressiesindaja sõnul FSB ei tunnista, et röövis Eesti kodaniku Eesti territooriumilt, aga selle kohta on kindlad andmed, et tegemist oli Eesti territooriumiga.

"Muuhulgas on mõlema riigi piirivalvurite poolt ühiselt koostatud piiririkkumise ühisvaatluse protokoll, kus on kirjas, et toimus piiririkkumine suunal Venemaa Federatsioonist Eesti Vabariiki ja tagasi ning mitte vastupidi. Kirjas on ka, et piiririkkumise käigus jäi kadunuks Eesti Vabariigi kodanik," sõnas pressiesindaja Harrys Puusepp.

"Mingeid nn „luure iseloomuga materjale“ Eesti ametnikul kaasas ei olnud kuna tegemist oli kapo teabehankeoperatsiooniga seoses piiriülese salakaubaveo ja korruptsiooniga," lisas Puusepp.

Kaitsepolitsei teatas täna, et nende ametnik viidi täna hommikul Eesti territooriumilt relva ähvardusel Venemaale.

Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu sõnul polnud sündmuskohal märke tulevahetusest ega verest, aga näha oli rüseluse märke. Sinisalu sõnul ähvardati meest relvaga.

Kaitsepolitsei kinnitas kella 20.20 paiku, et röövitud mees oli Kohver, küll aga toimus röövimine nende sõnul kindlasti Eesti territooriumil.

Vaata kaardilt, kus FSB röövis kapo ametniku.