Hommikul kontrolliti Juhkentali tänaval turvavööde kinnitamist ning kahe ja poole tunniga peatati 33 kinnitamata turvavööga sõitjat. Küll aga võib öelda, et autojuhid enamasti teavad politseid märgates, mida nad valesti teevad. Nii haarasid paljud juhid viimasel hetkel turvavööst, ühel naistaksojuhilgi oli peatudes turvavöö otsapidi peos.

Peatatud rikkujatest umbes pooled olid taksojuhid, kes pole ilmselt veel kursis, et uue liiklusseaduse järgi peavad ka nemad turvavöö kinnitama. Lisaks pandi tee äärde seisma ka muude rikkumiste, nagu tulede vale kasutamise ning auto liigse lumisuse eest. Vahepeal tekkis autodest suisa järjekord.

Üks jäätunud ja lumise auto pärast peatatud naine suunati parklasse, et ta seal oma auto ära puhastaks. Lumest puhastamata tulede või autonumbriga sõidukeid oli aga lisaks temale veelgi.
Tööpäeva teisel poolel sõitis liikluspolitsei koos Delfi fotograafiga Tallinna ringteele, kus mõõdeti autode kiirust. Umbes tunni jooksul tabati kolm inimest, kes gaasi selgelt liiga alla olid vajutanud. Sõideti lubatust paarikümne km/h jagu kiiremini.

Tõsi, kui liiklejal kehtivaid karistusi pole ning rikkumine pole selgelt sihilik ja raske, võib politseinik piirduda ka hoiatusega. Liiklusjärelevalve eesmärk on liiklust rahustada ning liikluskultuuri tõsta, et seeläbi ka õnnetusjuhtumid väheneks.

Videokommentaar liikluspolitseinik Argo Ojasaarelt.