Tartu inimesed on talvise paksu lumega harjunud ning seega ei ole ka midagi imestada, et mõni proovis hoolimata võimatutest ilmastikuoludest liigelda näiteks jalgrattaga. Võimalik, et jala oleks siiski kiiremini saanud?


Tartu linnavalitsuse ees raekoja platsil käis sahkadel neljapäeva õhtul kibe töö.

Stiilinäide šikist lumerookimisest pärineb aga korporatsioon Sakala eest. Hoolimata võimalikust külmetamisest kühveldasid korporandid lund lips ees ja ülikond seljas. 

Sakala rebased lund rookimas:

Ka Tartu rongijaamas tervitas sõitjaid vaid üksainus lumise ninaga rong. Üle Eesti oli muudatusi ka rongide töögraafikus ning tuli ette hilinemisi.

Tartu-Tallinn maantee oli muutunud aga tõeliseks kummitusmaanteeks, sõita sai vaid üliaeglaselt, nähtavus oli halb... kraavisõitnud oli mitmeid.

Kummitusliku vaatepildi andsid aga teeäärde mahajäetud autod, mis järjest tihenevas lumesajus oma saatust ootasid. Ühel Vetla ja Voose sildi alla pargitud autol oli katkilöödud ka tagaklaas.

Kummitusautod ja üks kraavi sõitnud traktor Tallinn-Tartu maanteel:

Tallinna ringteel olid ummikuga kimpus suured veoautod. Üks neis kraavis ja teised seisid reas.

Tallinna külje all Peetri külas oli olukord samuti hull, autoga majade juurde oli peaaegu võimatu sõita ning elanikel tuli auto juurde jõudmiseks lumevallidest üleronida.

Uued lagedale põllule ehitatud majad olid jäiselt lummetuisanud.

Ida-Virumaal asuvas Padaorus jäid neljapäeva õhtul lumevangi hinnanguliselt ligi 600 inimest. Hommikul asuti neid toimetama lähedalasuvasse Viru-Nigula spordihoonesse, kus kohalikud vabatahtlikud võtsid neid vastu sooja supi ning pirukatega.

Et lumehange sarnassesse majja varjule jõuda, tuli Padaorus autoga ummikus istudes oodata aga 14 tundi. Reede õhtul oli lummetuisanud Viru-Nigula spordihoone rahvast täis, korraga sai seal peavarju ligi kakssada päästetut.

Reede õhtuks oli suudetud Padaoru tee lahtilükata. Koju said nii need, kes ajutiselt autod maha jätsid ja Viru-Nigulas tormivarjus käisid, kui ka need, kes kannatlikult pea ööpäeva autos istusid.

Lumevangid Viru-Nigula spordihoones: kõik on praegu juba hästi!

Lumetorm Monika ei ole aga veel lõpetanud: Harjumaal on Raasiku-Kostivere tee on siianiläbimatu ning enam kui poolteist ööpäeva on seal lumevangis olnud 11autot, kus aga inimesi sees pole.