"Teadmised, mida te sõduri baaskursuse ajal pidite omandama, tulid nagu paduvihm räästa all seisvale inimesele. Vihma oli ehk liiga palju, aga iga piisk on sõdurile hakkamasaamiseks vajalik.

Hoidke seda vett, jagage teine teisega, et suvel suudaksite tekitada infoküllast paduvihma ka oma tulevastele alluvatele," ütles pidulikul tseremoonial Viru jalaväepataljoni tagalasektsiooni ülem kapten Veiko Park.

Järgmise nädala veedavad tulevased nooremallohvitserid ja autojuhid puhkusel, seejärel algavad neil erialakursused. Pärast erialakursuste lõppu aitavad nooremallohvitserid tegevväelastel koolitada juulis ning oktoobris teenistusse tulevaid ajateenijaid.

Sõdurivande andmisega tõotavad ajateenijad jääda ustavaks demokraatlikule Eesti Vabariigile ja tema põhiseaduslikule korrale, kaitsta Eesti Vabariiki vaenlase vastu kogu oma mõistuse ja jõuga, olla valmis ohverdama oma elu isamaa eest ning pidada kinni kaitseväe distsipliinist. Truudusetõotusega
lõppes ajateenistuse esimene etapp, sõduri baaskursus, mille jooksul omandavad sõdurid rivi- ja relvakasutamise oskused, metsas tegutsemise ja ellujäämise põhitõed ning edasiseks teenistuseks vajalikud baasteadmised.