Abilinnapea ja kohaliku kriisimeeskonna juhi Kalvi Märtini sõnul on peamiselt probleemiks noortekambad, kes ei pea kogunemiskeelust kinni.

"Oleme saanud infot tähelepanelikelt linnakodanikelt, politseilt ja ka ise näinud, et parkides ja kaubanduskeskuste lähistel kogunevad seltskonnad, kes pole kogunemispiirangust kuulnud või väldivad seda meelega. Selline käitumine on ohtlik, vastutustundetu ja lükkab edasi aega, kui saame eriolukorra lõpetada," ütles Märtin ning lisas, et kogunemispiirangust peavad kinni pidama kõik, mitte ainult noored.

Alates teisipäevast kontrollivad kogunemispiirangust kinnipidamist kaks linnaametnikku, kes käivad läbi peamised kogunemiskohad. Ametnikud selgitavad inimestele eriolukorda ja seda, miks on oluline seltskondadena kogunemisi vältida. Seltskondadest, kes keelduvad laiali minemast, teavitatakse politseid.

Abilinnapea sõnul on kontrollkäikude tegemine äärmuslik meede ja eelkõige peaksid inimesed ise kogunemiste vältimist tõsiselt võtma. "Siin on ka üleskutse vanematele. Selgitage oma lastele, et praegusel ajal ei saa kambakesti koos liikuda ega kokku saada. Tegemist on eriolukorraga ja me lihtsalt peame sellest reeglist kinni pidama," ütles Märtin.

Kuigi politseinikud on olukorral silma peal hoidnud juba ligi nädal, siis esimene ühine reid koos linnavalitsuse ametnikega läks hästi. Linnapilt oli üldjoontes rahulik, aga siiski inimesi liikus ja neile tehti vajadusel ka selgitustööd.