Aprillirahutuste aastapäeva puhul korraldatud üritusele oli kogunenud ligikaudu sada inimest. Lisaks oli kohal mitu telekanalit ja 30-40 ajakirjanikku.

Öise Vahtkonna liikmetel oli lisaks Eesti valitsust kritiseerivatele plakatitele kaasas ka kaks sinimustvalget lippu, mille nad kinnitasid enne koosoleku algust metallist kõneplatvormi külge. Sinimustvalgete külge olid aga kinnitatud Georgi lindikesed.

Rahvakogunemisel tekitasid ärevust vene keelt kõnelenud noormehed, kes trampisid Tõnismäe haljasalale toodud nelkide peal ja lükkasid ümber suure papist pronkssõduri pildiga plakati, karjudes, et ärge tehke meile häbi.

Pealtnägijate sõnul kutsus Vene Kodanike Ühenduse Eestis liider Vladimir Lebedev noorukitele politsei, kes viis nad dokumentide kontrolliks oma autosse.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Harrys Puusepp ütles Delfile, et politsei sai vahejuhtumist teate veidi pärast kella 17. "Avaliku koosoleku korraldaja teatas kahest isikust Tõnismäe haljasalal, kes häirivad avaliku koosoleku läbiviimist ja ei allu koosoleku korrapidaja korraldustele. Seaduse kohaselt tuleb taolise juhtumi puhul koosoleku korrapidajal teavitada politseid, mida ka tehti," selgitas Puusepp.

"Politseinikud toimetasid koosolekult ära kaks vene keelt kõnelevat noormeest 22-aastase Dmitri ja 27-aastase Juri , kes olid keskmises alkoholijoobes ja toimetati politseiosakonda kainenema," lisas ta.

Vaata rohkem pilte SIIT