31. augustil parkis Andrei Zarenkov oma tööauto Lai tänav 18 asuva Venemaa saatkonna konsulaarosakonna ette ning sisenes üksi saatkonda.

Auto parkis ta kohta, mis on ette nähtud parkimiseks lapseootel ema või väikelapse saatjale 30 minutiks. Auto armatuurile asetas ta puudega inimese sõiduki parkimiskaardi. Auto seisis seal õhtupoolikul umbes kella 16st ligi poolteist tundi.

Ent invaliidi parkimiskaarti on Zarenkov Tallinna kesklinnas kasutanud ka muudel kordadel, näiteks on ta auto pildi peale jäänud nii Olümpia hotelli kõrval kui rahvusraamatukogu juures.

Zarenkov ise ei eitanud Delfiga suheldes, et tema kasutab punast Nissanit, vaid uuris, mis juhtus, et talle selle auto pärast helistatakse. Kuuldes küsimust, et kas tema on invaliid, teatas Zarenkov, et tal pole kahjuks aega küsimusele vastata ja palus paari tunni pärast tagasi helistada.

Paari tunni pärast saatis Zarenkov hoopis meiliga teate, et on läinud puhkusele ja on antud küsimustele valmis vastama peale 11. oktoobrit. Täna hommikul oli tal telefon välja lülitatud.

Zarenkov on erinevate nimedega erakondades ja valimisliitudes kandideerinud erinevatel valimistel, ta on aktiivselt tegutsenud ka Venemaa kaasmaalastepoliitika elluviimisel Eestis.