Visiidi käigus kõneleti ettevalmistustest Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumiseks järgmise aasta teises pooles ning Läti kogemusest ELi eesistujana möödunud aastal. "Lätil on kogemust, mida meil pole. Oleme tänulikud Läti kolleegidele, kes on seda meiega jaganud. Eesti eesistumise prioriteedid on julgeolek ja digitaalteemad. Samuti keskendume Euroopa Liidu naabruspoliitikale, eriti idapartneritele," sõnas Ligi.

Samuti arutati kohtumistel Euroopa Liidu tulevikku ning olukorda Ühendkuningriigi EList lahkumise referendumi järel. "Ühendkuningriigi tulevased suhted Euroopa Liiduga peaksid olema võimalikult lähedased ning mitmekülgsed," lausus välisminister Ligi.

Veel arutati kohtumistel Rail Balticu projekti hetkeseisu. Välisminister Ligi kinnitas Eesti pühendumust sellele. "Tegemist on Balti riikide jaoks strateegiliselt olulise projektiga, mis ühendab meid ülejäänud Euroopaga," sõnas Ligi.

Julgeoleku- ja kaitsekoostöö osas väljendas välisminister Jürgen Ligi rahulolu Varssavis NATO tippkohtumisel tehtud otsuste täitmisega.

Välisminister Ligi rõhutas, et Euroopa Liidu ühtse Venemaa-suunalise poliitikaga tuleb jätkata. "Paigalseis Vene-Ukraina konflikti lahendamisel ei anna alust senise kursi muutmiseks," sõnas Ligi.

Kohtumistel räägiti ka olukorrast Süürias, ÜRO uue peasekretäri valimisest, ELi suhetest Türgiga, rändekriisist ning ELi mitmeaastase finantsraamistikuga seonduvast.

Välisminister Jürgen Ligi külastas täna ka Riias asuvat NATO strateegilise kommunikatsiooni oivakeskust.