"Punane klouninina on naljakas, kuid sellel algatusel on tõsi taga: isegi üks laagrikoht käib väga paljudele peredele lihtsalt üle jõu. Müügist saadud tulu annetame Lastekaitse Liidule," kirjutab Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski oma erakonnakaaslastele.

Ta toob ka välja, et sarnaseid algatusi on tehtud mujalgi maailmas, kus paljud nimekad näitlejad, meelelahutajad ja ühiskonnategelased näitavad punase ninaga eeskuju annetuste kogumisega ja laste vaesuse vähendamisel.

Lisaks rõhutab ta, et sotsiaaldemokraatidele on lastele võrdsete võimaluste tagamine üks olulisemaid eesmärke.

"Oleme selle nimel kolmes järjestikuses valitsuses iga päev tublisti tööd teinud. Olgu see ulatuslik lastetoetuste reform, toimetulekupiiri tõus, tasuta koolilõunad, riiklik elatisabifond, huvitegevusetoetus või uued lapsehoiukohad – meieta oleks see kõik olemata," seletab ta valimiskampaania hõnguliselt.

"Meie poliitika on vähendanud süvavaesuses elavate laste arvu kaks korda ja aidanud absoluutsest vaesusest välja üle 10 000 lapse. Järgmiseks saavad tuge suurimas vaesusriskis olevad kolme- ja enamalapselised pered, kes hakkavad 1. juulist saama igas kuus 500-eurost lapsetoetust," toob ta välja.

Ka Eesti siseminister Andres Anvelt kirjutab sellest oma Facebooki lehel. "Teeme läbi naeru maailma paremaks! 1. juunil tähistavad #sotsid lastekaitsepäeva suure heategevusaktsiooniga kõikjal üle Eesti. Soeta sinagi vahva punane klouninina, sest kogu tulu läheb Lastekaitse Liidule vähekindlustatud laste suvelaagrite korraldamiseks. Nali ja naer muudavad maailma lootusrikkamaks ja toredamaks!Minu võite leida juba 1. juuni õhtupoolikul Tammsaare pargist."

Ninasid saab osta kõikjal üle Eesti ja üks nina maksab kaks eurot, aga soovil võib annetada ka rohkem. Tallinnas ja Tartus on ka võimalus tasuda nina eest pangakaardiga.