Sotside Tallinna piirkond valis hiljuti oma üldkogul Tallinna linnapeakandidaadiks Andres Anvelti, kelle sõnul on erakonna välireklaamid kakskeelsed, sest tahetakse rääkida kõigi Eesti ja Tallinna inimestega.

"Ainuüksi Tallinnas on lähikuudel plaanis kolmkümmend kohtumist pealinna inimestega. Läheme sinna, kus aetakse igapäevaseid asju – parkidesse, linnaväljakutele ja kaubanduskeskuste juurde," selgitas SDE Tallinna linnapeakandidaat.

Samas käib aga sotside ja Keskerakonna vahel pealinnas tihe rebimine.

Keskerakond üritab uuesti saada üksi valitsemist võimaldavat absoluutset enamust linnavolikogus, opositsioon üritab seda aga vältida.

Sotside linnapeakandidaat Anvelt ütles hiljuti Delfile antud intervjuus, et loodetavasti õnnestub linnapea koht õnnestub sotsidel endale saada. Kui see aga ei õnnestu, siis loobub ta ka linnavolikogu liikme kohast ja jääb riigikogu liikmeks, sest kaht korraga ta praeguse seaduse kohaselt pidada ei tohi.

See, kummal erakonnal õnnestub rohkem venekeelset elanikkonda enda alla koondada selgub ilmselt alles pärast valimistulemuste teatamist ehk oktoobris.