„Mäo ümbersõit on oluline lõik Tallinna-Tartu neljarajalisest maanteest. Ma väga loodan, et see ei pärsi Paide ja Järvamaa arengut, vaid annab uusi võimalusi,“ ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

„Teedeehituslikus mõttes pole Mäo möödasõit mitte ainult Kesk-Eesti tähtsaim liiklussõlm, vaid oluline tugipunkt, kust kaasaegset maanteevõrku edasi arendada,“ lausus maanteeameti peadirektor Tamur Tsäkko.

„Tegemist on nii Nordecon Infra kui ka siinse tee-ehituse jaoks ajaloolise hetkega – Mäo möödasõidu rajamine oli esimene säärast mõõtu projekteerimis- ja ehitustöövõtt Eestis. Selline lähenemine võimaldas antud objektiga seotud ettevalmistus- ja ehitustöödel saavutada ligemale aastast ajavõitu võrreldes seni kasutatud praktikaga,“ ütles Nordecon Infra ASi juhatuse esimees Erkki Suurorg. „Saime oma ülesandega tähtaegselt hakkama – viimane kinnitab seda, et töö oli nii tellija kui teostaja poolt detailideni läbi mõeldud.“

Mäo ümbesõit linnulennult

Mäo möödasõidu hanke käigus projekteeriti ja ehitati Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 85. ja 91. kilomeetri vahel asuv lõik uuele trassile, millega Tallinna ja Tartu vaheline tee väheneb 0,7 kilomeetri ja sõiduaeg umbes 1,5 minuti võrra. Liiklejate jaoks olulisem on see, et uus liiklussõlm on endisest lahendusest oluliselt ohutum. Rajatud uus 6,2-kilomeetrine teelõik on eraldusribaga neljarajaline eritasandiliste ristmikega I klassi maantee.

Lisaks projekteeriti ja ehitati neli viadukti ja sild üle Vodja jõe. Samuti rekonstrueeriti valminud maanteelõiguga ristuva Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 2,6 km pikkune teelõik. Jalakäijatele ja jalgratturitele ehitati 4,5 km kergliiklusteid, rajati 2,4 km ulatuses müratõkkeid ning paigaldati 11,8 km ulatuses maanteevalgustust. Kohaliku liikluse eraldamiseks Tallinna-Tartu maanteest jääb kasutusse olemasoleva maantee 4,1 km pikkune säilitatav lõik.

Nordecon Infra AS (http://infra.nordecon.com) on üks esimesi erakapitalil põhinevaid teedeehitusfirmasid Eestis (asutatud 1990. aastal). Lisaks teedeehitusele tegeleb ettevõte keskkonnaehitiste, sadamarajatiste ja välisvõrkude ehitamisega. Alates 2002. aastast kuulub Nordecon Infra AS NASDAQ OMX Tallinna börsil noteeritud Nordecon International kontserni koosseisu.