Delfile teadaolevalt tuli uks tõstukiga avada seetõttu, et inimesed ei saanud seda suure tuhakoguse tõttu ise lahti ning tuha lenduvuse tõttu polnud pärast õnnetust ruumis ka midagi näha. 

Teisipäeva pärastlõunal veidi enne kella 14 toimus Auvere elektrijaama ehitusel avarii tuhaärastussüsteemis, mille tagajärjel paiskus süsteemist välja suurem kogus tuhka.

Eesti Energia andmetel said kannatada tööülesandeid täitnud Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse, Narva elektrijaamade ning teiste alltöövõtjate töötajad. Kiirabile anti üle kaheksa inimest.

RusDelfi teatel oli õnnetuse toimumise hetkel hoone lähedal juhuslikult tõstukijuht, kes läks appi. „Ta oli möödumas, kui kuulis töölisi vastu seinu tagumas. Ta sõitis tõstukiga ukse juurde, tõstis selle üles ja lasi inimesed välja."

Narva haiglast öeldi Delfile, et Auverest toodi haiglasse kaheksa inimest, kellest kolme seisund on raske.

Narva Haigla juhataja Pille Letjuka sõnul on kolm inimest intensiivravis kunstlikus koomas. "Neil on hingamisteede kahjustus," rääkis Letjuka. "Nad hingasid sisse tuhka, mis ei ole ainult mehaaniline hingamise takistus, vaid sellele lisandus ka keemiline komponent."

Letjuka viitas erakorralise meditsiini osakonna vanemarstile, kelle sõnul on kolme patsiendi seisund suhteliselt stabiilne. Patsientide hingamisteid puhastatakse, et viia välja keemilisi jääke.

Kuna tuhk on tugevalt aluseline, siis mõjub see hingamisteedes söövitavalt.