Teatri direktor on Karin Tammemägi, lavastajaks ja peaosa täitjaks oli Henrik Normann. Teistes osades astusid üles Aivar Riisalu, Heimar Lenk, Siret Kotka ja teised. Contra kirjutas näidendi "Maatamees" spetsiaalselt Keskerakonna teatritrupile.
Pärast pingelist poliitika arutamist said erakonnakaaslased end ka natuke vabamalt tunda.

Keskerakond: meie teeme teatrit laval, mitte Toompeal

Teatritrupi direktor Karin Tammemägi ütles, et kui teatrikriitikud kiitsid mõned kuud tagasi üht Eesti teatrit julguse eest teha etendus, mis meenutas poliitikat, siis nüüd on huvitav kuulata, mida arvatakse sellest, kui poliitikud ise teatrit tegema hakkavad.

"Tegemist pole mingi amatöörliku ettevõtmisega – lavastaja ja peaosatäitja Henrik Normann on üks Eesti tuntumaid näitlejaid nii lavalt, teleekraanilt kui ka suurelt ekraanilt. Asjale on kaasa aidanud ka Vene teatri näitleja Eduard Toman," selgitas Tammemägi.

Tammemäe sõnul on esmakordselt lavale tuleva tüki "Maatamees" kirjutanud just selle teatritrupi jaoks poeet Contra "Näidend räägib Eesti omandireformist, kohati koomilises, kuid siiski enam traagilises võtmes - teema on tõsine ja eluline."

"Eestis kujutatakse tihti ette, et parteide siseelu seisneb peamiselt lipsudega meeste omavahelistes tõsistes vaidlustes. Kui aga vaadata meie vennasparteisid Põhjamaades, siis nende liikmetevahelised seosed, suhted ja läbikäimine on avarama ulatusega kui vaid poliitika," lisas Tammemägi. "Need ühendused seovad inimesi nii nagu sotsiaalvõrgustikud ikka. Seega pole põhjamaised erakonnad niivõrd ranged võimuvertikaalid nagu Ühtne Venemaa või Eesti Reformierakond, kuivõrd üsna hajusad inimeste ühendused, mille liikmeid seovad märksa laiemad ühised väärtused."

"Kui aasta tagasi kuulutasime välja, et loome oma Keskerakonna teatri, siis oli see üllatus paljudele, kuid mitte keskerakondlastele endile," selgitas Tammemägi. "Keskerakonda kuulub märkimisväärselt näitlejaid ja lavastajaid. Ülalmainitud Normann ja Toman on värskemalt meeles, kuna nad on erakonnaga hiljuti liitunud. Martin Veinmann, Raivo Trass, Eino Baskin kuuluvad erakonda juba aastaid."

"Kriitikute kriitikast muidugi ei pääse ükski teater. Ka meie oleme selleks valmis. Loodame, et publik siiski hindab seda, et Keskerakond teeb teatrit laval, mitte Toompeal," lõpetas Tammemägi.