Kuna Kõue vallast Nõmme talu maadelt Tallinna Raekoja platsile mõeldud kuuse treilerile tõstma pidanud kraana vajus mutta kinni tuuakse jõulupuu Raekoja platsile hoopis Vooselt. Vaata videost!

Viimaste andmete kohaselt lubasid töömehed kuuse õhtul kohale toimetada ja homme hommikuks püsti panna, teatas Raepress.
Vaata ülejäänud fotosid SIIT.

Tallinna Raekoja platsile esialgu plaanitud uhke kuusepuu jääb seekord püsti, asenduspuu tuuakse Vooselt. Nõmme talu kuuse treilerile tõstma pidanud kraana jäi teel puu juurde mutta kinni ning uue kuuse juurde sõitis juba uus kraana. Uus kuusk on 22 meetrit pikk ja kaalub 3,4 tonni.

“See väga ilus kuusk, mida me alguses tuua plaanisime, jääb seekord toomata,” rääkis Delfile Kesklinna valitsuse avalike suhete juht Ivo Parbus. “Küll aga tuuakse teine suurepärane kuusk, mis oli ka meie valiku hulgas ja see peaks õhtuks jõudma Raekoja platsi.”

Metsas kasvavana on uus kuusk küll natuke lühem kui algselt välja valitud kuusk, kuid Parbuse sõnul oleks pidanud esimest kuuske natuke lühemaks tegema. “Ma arvan, et see pilt, mis inimestele avaneb raekoja platsis, oluliselt ei muutu. Uus kuusk on ilus kahar puu ja pakub kõigile rõõmu.”

See, kas uue kuuse toomine nüüd kallimaks ka läheb, on läbirääkimiste küsimus. “Firma esindajad käisid tegevuspaika üle vaatamas. Aga ega firma ei ole ka süüdi selles, et meie talved on muutunud nii soojaks nagu nad on, metsas on raskema tehnikaga väga raske liikuda. Me saime selle teenuse niikuinii odavamalt, kuna vedaja on meie linnaosa sponsor,” sõnas Pabus.