„Meil tuleb väga tegus aasta, ees seisab kollektiivsete töösuhete reform, kus kõik streigi-, lepitus- ja kollektiivlepingu seadused ümber tehakse. Vajame tõhusat meeskonda, et neid protsesse õigeaegselt ja rahumeelselt mõjutada,“ ütles EAKL vastne esimees Peep Peterson saadetud teates.

„Igal juhul õnnitlen uut ametisse astuvat esimeest ja loodan, et paljuräägitud koostöö ka tegelikkuses toimuma hakkab,“ ütles valimistulemuste kohta Tiia E. Tammeleht. „Omalt poolt olen valmis jätkama oma senisel postil ning esindama ja kaitsma meie liikmeid nii õigusvaidlustes, läbirääkimistel kui ka muudes ametiühingutele tähtsates küsimustes.“

Volikogu koosnes Eesti ametiühinguorganisatsioonide 41 esindajast.

Peep Petersoni kandidatuuri seadsid üles Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühing, Liinilennunduse Ametiühing, Tervishoiualatöötajate Ametiühingute Liit, Side- ja Teenindustöötajate Ametiühingute Liit ning Vedurimeeste Ametiühing.

Petersoni vastakandidaadi Tiia Tammelehe kandidatuuri toetasid Teenindus- ja Kaubandustöötajate Ametiühing, Kaevurite ja Energeetikute Sõltumatu Ametiühing, Haritlaste Ametiühing ning Geoloogiatöötajate Ametiühing.

Uus esimees astub ameti maha pannud Harri Taliga asemele 4. märtsil.