"Oluline ei ole harjutada mitte ainult lahingtegevust, vaid ka liitlasjõudude liikumist Eestisse," ütles raudteejaamas tehnika maha laadimist jälginud 2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Eero Rebo.

Raudteejaamas käis ungarlastel vastas ka Võru maavanem Andres Kõiv, kes kohtus Ungari kontingendi ülema kolonelleitnant Zoltàn Fekets’iga ja soovis, et ungarlased saaksid Eestist vajaliku väljaõppe ning häid mälestusi. "Ma loodan, et kui teie üksus siit pärast väljaõpet ära läheb, siis olete andnud meile tükikese endast ja meie teile kogemuse Eestist," lisas Kõiv.

Ungari relvajõudude peamiseks soomustransportööriks on modifitseeritud BTR-80, mille pardarelvastusse kuulub nii 14,5-millimeetrine raskekuulipilduja KPVT kui ka 30-millimeetrine kiirlaskekahur. Eestisse saabus üle kümne soomustransportööri
ning nende põhiline tegevusala saab olema Lõuna-Eestis Võru maakonnas, kus hakkab toimuma Ungari üksuse ühine väljaõppe 2. jalaväebrigaadiga.

2. jalaväebrigaadi saabunud Ungari jalaväekompanii kuulub Ungari 25. Klapka György jalaväebrigaadi 1. mehhaniseeritud pataljoni, mille alaline paiknemisala asub Ungari loodeosas Tata regioonis. Õppuste käigus harjutatakse Eestis koostööd 2. jalaväebrigaadi üksustega ning tutvutakse meie maastiku ning harjutusvõimalustega. Üksus hakkab baseeruma Võru linnas Taara linnakus.