Nagu ikka nädalavahetuseti sõidab ühistranspordiga rongijaama või kesklinna suur hulk mustamäelasi ja õismäelasi, kellest enamiku jaoks ongi ainsaks võimaluseks kasutada just neid marsruute.

Viimasel kolmel nädalavahetusel on tulnud trollist väljuda juba enne linna või rongijaama jõudmist, sest Lille peatusest ükski troll edasi ei sõida, saja meetri kaugusel peatuvad asendusbussid.

Lugejate sõnul on mitu asja halvasti korraldatud:

  • Trolli ja asendusbussi väljumine Lille peatuses ei toimu ühel ajal ja tihti väljub buss tühjana vahetult enne trolli saabumist
  • Asendusbussi, mis toob õismäelasi ja mustamäelasi linnast või rongijaamast tagasi, lõpp-peatus on 200-250 meetrit asenduspeatusest kaugemal ja teiselpool Paldiski maanteed ja seda on raske leida
  • Teadaanded peatustes jäävad inimestele arusaamatuks
  • Balti jaama (alg)lõpp-peatus on jaamahoonest ligi 200 meetri kaugusel asuvas maakonnaliinide parklas (muidu asub (alg)lõpp-peatus jaamahoone ees)

"Ootan siin juba rohkem kui 20 minutit, aga ei ühtegi trolli, bussijuht ei osanud aga muudatuste kohta eesti keeles midagi öelda," kurtis eile õhtupoolikul Delfile murelik vanaproua. Ning segaduses reisijaid oli teisigi.

Muidugi võiks öelda, et linnakodanik on ise süüdi, kui ta ei oska silti lugeda, kus seisab kiri: "Alg- ja lõpp-peatus paikneb Paldiski maanteel enne Lille peatust maja 59 ees.

Tähelepanu tasuks siiski juhtida asjaolule, et silt asub samuti Paldiski maanteel asuva Lille peatuse ees, kuigi tegelikult on mõeldud teisel pool kaheksarealist sõiduteed asuvat peatust. Teadaandest seda aga välja ei loe, kui just sealsete korterelamute numbritega hästi kursis ei ole.

"Silt on seal tõepoolest, aga see on nii segaselt kirjutatud, et aru ei ole võimalik midagi saada," rääkis vanaproua.

Kõigi trolliliinide liiklus tavapärasel marsruudil taastub homsest.

Kuu aega segadust

Neli nädalat tagasi oli probleem vastupidine: enamikes peatustes puudus graafikumuudatuste kohta igasugune teadaanne. Nii seisidki ka siis segaduses inimesed peatustes, ega teadnud, miks ka pärast pooletunnist ootamist ei ole tulnud veel ühtegi trolli.

TLT avalike suhete osakonna juhataja Sirje Roht ütles toona, et "ehitaja süül ei jõutud panna peatustesse [muutuste] kohta infot."

Teetöödega seonduvatest liiklusmuudatustest teavitamise eest hoolitseb vastavalt lepingule Tallinna transpordiamet koos ehitustöödeks loa taotlenud ja teetöid teostava firmaga.

"Vabandame linlaste ees tekkinud ebameeldivuste pärast," ütles Roht.