Möödunud nädalavahetusel teletornis käinud inimene imestas, et ehkki väljapanek ja atraktsioonid peaksid olema uhiuued, oli üks interaktiivne nn. robotseen juba rivist väljas, kirjutab Õhtuleht.

Teletorni juhataja Riina Roosipuu ütleb, et selle kohta, kui palju tõrkeid neil ette on tulnud, statistikat ei tehta. Aga multimeedia- ja IT-põhiste atraktsioonide programmid on tõesti tõrkunud. Kuna see on tingitud uutest erilahendustest, siis peab juhataja neid paratamatuks.

Pühapäeva öösel aga streikis Lennusadamas lennumatkur. "Esimeste päevadega on Lennusadamat külastanud suur hulk inimesi - üle 11 000. See on suur koormus ja tegu on peene tehnikaga. On paratamatu, et tehnika vahepeal trikke teeb," ütleb Lennusadama tegevjuht Ott Sarapuu.

Sarapuu sõnul ei tööta lennusadamas kaks vesilennuki matkurit, mis pühapäeva öösel ilmselgelt pahatahtlikult rikuti.

"Mõlemate lennukite juhikud lõhuti ning seda tehti väga robustsel viisil," rääkis ta Delfile. "Hetkel toimub matkurite parandamine ning loodame esmaspäevaks mõlemad lennukid taas töökorda seada."

Ülejäänud matkurid töötavad.

Sarapuu lisas, et saamas tuleb aru saada, et tegemist on väga tundlike ja keeruliste riistapuudega, tehnikaga, millel ikka võib esineda vigu.

"Meie Inglismaa kolleegid on öelnud, et hea seis on see, kui 75 protsenti muuseumi multimeediaatraktsioonidest töötavad ja 25 protsenti on paranduses või hoolduses. Meil on olukord parem," kõneles Sarapuu.

Lennusadam loodab külastajate mõistvale suhtumisele.

Muuseumiööl teeb Lennusadam kummarduse Eesti filmile ja näitab suurel väliekraanil Kiur Aarma ja Jaak Kilmi värskeltvalminud filmi „Allveelennud“, mida muul ajal saab jälgida vaid muuseumi väikeses kinosaalis.

"Allveelennud" on uus lühifilmiseeria Eesti tehnikaajaloost – ajast, mil nupumehed leiutasid lennumasinaid, laevad hakkasid vee all sõitma, tsepeliinid heitsid pomme ja lapsed korjasid vanametalli allveelaevade jaoks.

Mängulist ajaloofilmi saab muuseumiööl näha Lennusadama välialale püstitatavalt ekraanilt ja selle vaatamine on kõigile tasuta. Filmiseanss algab kell 21.50, kui Jaak Kilmi ja Kiur Aarma teevad filmile sissejuhatuse. Filmi näitamist alustatakse kell 22 ja see kestab ligikaudu tund aega.