“Koera leidjad küsitlesid kohalikke, kuid keegi teadnud koera päritolust midagi,” rääkis varjupaiga juhataja. “Viisime ta Rakvere väikeloomade kliinikusse, tema ravi on alustatud ning ellu jääb ta kindlasti, kuid täpsema info saame õhtuks.”

Koera seljalt ja külgedelt oli nahk korpadena maas ning tema kõrvades ja igemetes oli mädane põletik. “Kahtlustame, et koer on olnud pikemat aega ravita ja see on omaniku poolt loomapiinamine,” rääkis juhataja. Koera seisukorra järgi võib arvata, et ta ei olnud mitte ise tee äärde roomanud, vaid keegi oli ta sinna visanud. “Tahaks need inimesed kätte ka saada, kes loomaga niimoodi käituvad.”Rakvere väikeloomakliinikus sai koerake esmaabi ja turgutust ning teostati vereanalüüsid. Varjupaik palub heade inimeste abi koera ravikulude kompenseerimisel ning hooldusel tema elule turgutamisel a/a 10220068203017 Varjupaikade MTÜ märksõnaga “Kadrina koera ravi”.

Kui keegi teab midagi koera päritolust ning võimalikust hülgamisest, palutakse ühendust võtta varjupaigaga tel 53090510 või virumaa@varjupaik.ee

Vaata koerakese pilte SIIT.