Kolmandas hääletusvoorus sai rektorikandidaat Volli Kalm 210 häält ning valiti seega Tartu ülikooli uueks rektoriks. Valituks saamiseks oli valimiskogu liikmetelt vaja saada 174 valimiskogu häält.

Teises hääletusvoorus sai Volli Kalm 153 häält ja Mart Ustav 126 häält. Välja jagati 286 sedelit, kastis oli 295 sedelit, neist kuus olid märgistamata.

Esimeses hääletusvoorus jagati välja 288 hääletussedelit, Volli Kalmu poolt hääletas 123, Mart Ustavi poolt 93 ning Toivo Maimetsa poolt 71 valimiskogu liiget. Teises hääletusvoorus jätkasid Volli Kalm ja Mart Ustav.

Rektoriks kandideerisid TÜ rakendusgeoloogia professor Volli Kalm (59), TÜ molekulaar- ja rakubioloogia instituudi direktor, rakubioloogia professor Toivo Maimets (54) ning TÜ biomeditsiinitehnoloogia professor, akadeemik Mart Ustav (62).

Rektori valib 347-liikmeline valimiskogu, kuhu kuuluvad kõik ülikooli nõukogu ja senati liikmed, kõikide teaduskondade nõukogude liikmed ja kõik ülikooli korralised professorid ning juhtivteadurid. Valituks osutumiseks oli vaja vähemalt 174 häält.