Saabunud tehnikat hakkab kasutama Tapal paiknev Ameerika Ühendriikide maaväe 4. jalaväediviisi 68. soomusrügemendi 1. pataljoni C-kompanii. Kompaniiülema kapten Edward Bachari sõnul on üksuse saabumine hästi ettevalmistatud ning üksuse tehnikat saab näha ka eelseisval Vabariigi aastapäeva paraadil.

Saabunud kompanii vahetab välja alates möödunud aasta septembrist Tapal paiknenud USA 503. ratsaväerügemendi õhudessantkompanii, mis suundub nädala lõpus tagasi oma alalisse baasi Itaalias.

Üksuse paiknemine Eestis on osa 2014. aastal käivitunud Ameerika Ühendriikide operatsioonist Atlantic Resolve Kirde-Euroopas, mille eesmärgiks on NATO julgeolekumeetmete tugevdamine.

Euroopas läbiviidava väljaõppe üks osa on üksuse manöövrivabaduse ja liikuvuse demonstreerimine, samuti teevad Ühendriikide sõdurid siin läbi erinevaid taktikalisi harjutusi nii iseseisvalt kui koos 1. jalaväebrigaadi üksustega.

Esimene suurem koostööõppus leiab aset veebruari lõpus, kui Ühendriikide üksus osaleb Scoutspataljoni õppusel Talvelaager.