Taani diviisi ülema kindralmajor Flemming Mathiaseni sõnul on õppus oluline osa NATO kinnitusest oma liitlastele ja näitab pühendumust üksteise julgeoleku tagamisele, teatas kaitseväe peastaap.

Kaitseväe peastaabi ülema asetäitja kolonel Aivar Kokka sõnul on Taani diviisi õppused alati olnud katsumuseks kõigile osalejatele. "Neile, kes pole olnud alguses entusiastlikud on, varem või hiljem leidnud endas tahtmise läbi eneseületuse, mis ülesannete täitmiseks vaja läheb," ütles Kokka õppuse avasõnades.

Eesti kaitseväest osaleb õppusel 1. jalaväebrigaadi staap. Lisaks eestlastele võtavad õppusest osa Taani, Läti, Leedu, Ameerika Ühendriikide ja Suurbritannia kaitseväelased, kokku üle 600 vormikandja. Saber Knight lõppeb 9. juunil lõpurivistusega Tapa linnakus.

Saber Knight on osa Taani diviisi väljaõppetsüklist, kus vastavalt õppuse stsenaariumile harjutatakse sõjaliste operatsioonide planeerimist ja läbiviimist Balti riikides, et tõrjuda fiktiivse riigi Botnia rünnak.
Taanlaste staabiõppustel on Eesti osalenud alates 2009. aastast, mil 1. jalaväebrigaad seoti väljaõppealaselt Taani diviisiga. Diviis kuulub NATO kirdekorpusesse, mis on muuhulgas valmis läbi viima NATO artikkel viiest tulenevaid kollektiivkaitseoperatsioone.

Õppus on osa 13. juunil algava õppuse Saber Strike ettevalmistusest, mille eesmärk on harjutada maa- ja õhuväeüksuste koostööd ja liitlasvägede vastuvõttu.