Keskpäeval algas riigikogu istungisaalis traditsiooniline valitsuse infotund, kus rahva küsimustele vastavad peaminister Andrus Ansip, sotsiaalminister Hanno Pevkur, haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo ning kaitseminister Mart Laar, teatas riigikogu pressitalitus.

Kell 13.10 lüüakse lossiõuel lahti teatetants. Kultuurikomisjoni avalik istung „Kultuuripärand ja turism“ algab kell 14 konverentsisaalis.

Avatud on ka Riigikogu teabekeskus (Toompea 1). Seal võis kell 11.15 jälgida esmavalitute koolikatsumist. Küpsust uurib Eiki Nestor ning osalevad Annely Akkermann, Kaja Kallas, Aivar Kokk, Andrei Korebeinik, Jevgeni Ossinovski, Rainer Vakra, Rannar Vassiljev ja Viktor Vassiljev. Vaadata saab Liina Triškina dokumentaalfilmi „Ma elasin Eesti Vabariigis“, Tallinna Toomklubi teatrikooli etendust „Peremees ja sulane“. Kell 14 linastub dokumentaalfilm „Laulev revolutsioon“, režissöörid James ja Maureen Castle Tusty. Teabekeskuses on avatud ka Riigikogu ajalugu ja tegevust tutvustav näitus.

Kella 11-17 toimuvad ekskursioonid Toompea lossis ning pääseb Pika Hermanni torni. Vaadata saab August Rei mälestusnäitust ning Küllike Jaama ja Urmas Viigi installatsiooni „Luige Hummer“.

Kohvikus saab vaadata filmi “Oma maapäev” ja parlamenditeemalist animafilmi sarjast „Lotte 90”. Külalistele jagatakse riigikogu tutvustavaid infomaterjale ja vestibüülis müüakse suveniire. Kell 16 saab Valges saalis kuulata folklooriansamblit Pillipiigad.