Hoolimata pakasest käib Tallinna ülikooli uute hoonete ehitus edasi ning need peaks valmima uueks õppeaastaks. Ehitusel töötavad peamiselt eestlased, aga ka näiteks bulgaarlased, kelle jaoks praegune külm hirmus šokeeriv ei ole.

Teadusmaja ehk Astra hoone projekteerimis- ja ehitustööd algasid 2010. aasta novembri alguses ja on ülikooli pressiesindaja kinnitusel jõudsalt edenenud. Astrat ehitab AS Oma Ehitaja, hoone projekteeris arhitekt Ignar Fjuk. Projekti elluviimist finantseerivad Euroopa Liidu tõukefondid läbi sihtasutuse Archimedes, Eesti riik ja Tallinna ülikool.

Loomemaja ehk Nova hoone hakkab paiknema Tallinna ülikooli Narva maantee kampuse sisehoovis endise tööõpetuse maja kohal. Hoone on valmides 5-korruseline, millele lisandub ka maa-alune parkla. Hoone hoovipoolset külge on võimalik kasutada lavana erinevate kontsertide, välikinoseansside, etenduste ja teiste ürituste korraldamisel.

Novat ehitab Skanska EMV AS, hoone projekteeris arhitektuuribüroo Salto. Projekti elluviimist toetavad Euroopa Liidu tõukefondid läbi sihtasutuse Archimedes, Eesti riik ja Tallinna ülikool. Novat ehitab 30 ehitajat, nende tööd juhib viis ehitusjuhti. Kõik töötajad on pärit Eestist.

Nii Astra kui Nova ehitustööd lõppevad suvel 2012 ning mõlemad hooned võetakse uuel õppeaastal kasutusele.