Delfi lugejad on väljendanud muret, et tasuta transpordi tekkimisel täituvad meie bussid, trollid ja trammid asotsiaalidega ning sõidukites ei ole seetõttu mugav ega ohutu viibida. Paraku selgub, et näiteks Tallinna trammide olukord on juba praegu üsna halb. Sõiduki istmed ning klaasid on markeritega täis kirjutatud ning ei ole harv ka jube lehk, mis ühistranspordis levib.

Tallinn korraldab 19. kuni 25. märtsini küsitluse, kus iga täisealine tallinlane saab oma hääle anda 40 küsitluspunktis üle linna küsimusele "Kas toetate tasuta ühistransporditeenusele üleminekut alates 2013. aastast Tallinnas ühtse piletisüsteemi liinidel?" vastusega ei või jah.

Tasuta sõidule üle minnes tuleks Tallinnal leida piletitulu katmiseks täiendavalt hinnanguliselt 20 miljonit eurot, mis loodetakse katta linna transpordiettevõtete liitmisest ning seni kanalisatsiooni ja veevärgi väljaehitamisele kulunud vahendite arvelt, viimaseid saab kasutama asuda siis, kui linn tasub viimase 12,5 miljoni eurose makse.

Küsitluseks otsustas Tallinna linnavalitsus eraldada linnavalitsuse reservfondist Tallinna linnakantseleile 228 000 eurot ning küsitluspunktide töötajate töötasud – 31 000 eurot – tulevad lisaks linnaeelarvest. Küsitluse reklaamimiseks telekanalites kulub umbes 100 000 eurot.