USA sõjalaev USS Oscar Austin (DDG-79) on Arleigh-Burke klassi hävitaja, kuulub Ameerika Ühendriikide Mereväe koosseisu ning on tuntud Iraagi sõjas osaluse poolest. Eestisse saabus laev koos enam kui 300-liikmelise meeskonnaga kolmepäevasele visiidile otse Läänemere suurimalt iga-aastaselt merevägede õppuselt Baltops.

Oscar Austin sai enda nime esimese klassi reamees Oscar P. Austini järgi, kes sai 1969. aastal lahingus surma, ohverdades enda elu vigastatud kaaslase päästmiseks, ning kelle nimi hiljem erilise vapruse ja isetu kohusetäitmise eest USA vägede koosseisu kuuluvale suurele hävitajale anti.

USS Oscar Austin on eriline selle poolest, et sisaldab helikopterite jaoks kaht angaari, mis asuvad kummalgi pool laeva, ning on varustatud võimsate torpeedode ja tõrjesüsteemidega. Võrreldes teiste sarnaste hävitajatega on Oscar Austinil ka erakordselt täpne helikopterite kontrollkeskus. 

USA kuulus sõjalaev osales Iraagi sõjas esmakordselt 2002. aasta lõpus, mil hävitaja võttis osa Iraagi vastu suunatud esimestest laskudes. Iraagi sõtta suundus Oscar Austin uuesti 2005. aastal ning on sellest alates osalenud mitmel pikal mereväemissioonil Lähis-Idas.

Hetkel seisab laev ankrus sadama kruiisilaevade kai number 17 ääres ning Tallinnas viibimise ajal võtab Oscar Austin enda pardal vastu Narva noortekeskuse rahvusvahelise lastelaagri osalejaid, Haiba lastekodu noori ning Peeteli sotsiaalkeskuse hoolealuseid.

Pardal võõrustab meeskond lapsi väikese ekskursiooniga ning USA Mereväe puhkpillikvinteti kontserdiga. Lisaks võõrustab Oscar Austin ka mitmeid Eesti riigimehi.

Tallinna külastamine on osa USA sõjaväe jätkuvast soovist tugevdada sidemeid NATO liitlasvägede ja regionaalpartneritega, et pingutada ühiselt rahu ja stabiilsuse edendamise poole Baltimaade regioonis.

Laevavisiiti korraldavad USA suursaatkond koos Mereväe osapooltega. Kontaktohvitseridena teenindavad visiiti vabatahtlikud reservohvitserid Kaitseliidu Tallinna maleva Meredivisjonist.