Kesklinna linnaosavanema kandidaadiks kinnitati kuus aastat Kristiinet juhtinud Mihhail Korb.

Kristiine linnaosavanema kandidaadiks kinnitati Lasnamäe linnaosavanema kohusetäitja Andrei Novikov ja Lasnamäe linnaosavanema kandidaadiks Põhja-Tallinna linnaosavanema asetäitja Olga Ivanova, teatas Keskerakond.

Linnapea Edgar Savisaar ütles Raepressi vahendusel kommentaariks, et linnaosavanemate koosseis sai tublit täiendust. „Kõik kolm uut linnaosavanemat on pikaajalise staažiga inimesed Tallinna linnasüsteemis. Viis kuni kümme aastat tööd omavalitsuses, sellega kaasneb nii kogemusi kui vastava ala teadmisi,“ ütles linnapea.

„Kindlasti muutus linnaosavanemate koosseis nooremaks, millel on ka oma tähendus. Noortel inimestel on rohkem energiat ja pealehakkamist,“ sõnas Savisaar.

Suurenes naiste osakaal

„Vähetähtis ei ole seegi, et kui seni vaid ühte Tallinna linnaosa juhtis vene rahvusest linnaosavanem, siis nüüd lisandus veel kaks. Silmas pidades Tallinna elanikkonna rahvuslikku koosseisu, on see mõistlik, kuigi ma ei ole kunagi ühelegi ametikohale inimesi nimetades lähtunud nende rahvuslikust kuuluvusest. Suurenes ka naisjuhtide osakaal linnaosavanemate seas, mis samuti on positiivne. Ma ei aja küll taga mehhaanilist soolist võrdsust, aga kindlasti pean ma õigeks, et juhtide hulgas oleks arvestataval hulgal ka andekaid ja teotahtelisi naisi,“ sõnas linnapea.

Mihhail Korb tänab Kristiine elanikke senise usalduse ja talle antud mandaadi eest linnaosa juhtida. “Kesklinn on aga siiski linnaosade pealinn ja pean oma kohustuseks see pakkumine vastu võtta. Linnaosa arendamisel pean tähtsaks kolme põhimõtet: hoovid korda, rohealad korda, linna ajaloolise pärandi arendamine ning selle eest hoolitsemine. Tallinnat külastav turist jõuab esimesena just Kesklinna ning seepärast on selle areng ja väljanägemine kogu Eestile väga oluline.”

Enam vene rahvusest linnaosajuhte

Andrei Novikov avaldas heameelt, et saab uue kogemuse võrra rikkamaks. “Olen töötanud nii linnavalitsuses kui ka linnaosas erinevatel ametikohtadel ning nüüd on võimalus asuda ametisse linnaosavanemana. Minu eelkäijad Kristiinest, Lauri Laasi ja Mihhail Korb on teinud väga head tööd ning tunnustan neid. Lasnamäel oli minu esmaülesandeks Lasnamäe arengukava koostamine ja täitmise jälgimine ning ametis olles õnnestus suur osa sellest ka täide viia. Loodan, et ka Kristiines õnnestub seada pikaajalised alused linnaosa arenguks.”

Lasnamäe linnaosa vanema kohust täitnud Andrei Novikovi asemel asub piirkonna vanemaks Olga Ivanova. “Tänan Põhja-Tallinna inimesi kogemuse ja koostöö eest,” ütles Ivanova. “See on suur ja vastutusrikas väljakutse saada suurima linnaosa vanemaks. Loodan jätkata eelkäijate tööd vähemalt samal tasemel ning proovin pakkuda Lasnamäe arengusse julget lähenemist ja nooruslikku värskust.”

Täna saadab linnapea Edgar Savisaar kandidaadid linnaosade halduskogudele heaks kiitmiseks. Linnaosavanemad kinnitab ametisse Tallinna linnavalitsus.

Haabersti linnaosa vanema kandidaadi nimetab linnapea käesoleva aasta sügisel.