Reanimobiili ostuks vajalikust rahast suure osa, 47 859 eurot, annetasid Kanal 2 telesaate "Tähed jääl" vaatajad. Selveri heategevuskampaaniaga "Koos on kergem" koguti veel 29 428 eurot. Lastehaigla reanimobiili sõite on viimased 20 aastat toetanud kütusega Neste Eesti.

Tallinna Lastehaigla Toetusfondi patroon Evelin Ilves ütles reanimobiili esitluse, et tal on hea meel nii suurt kingitust jõulude eel lastehaiglale üle anda. Ta meenutas, et noore arstitudengina ringi sõites olid reanimobiilid ja kiirabiautod hoopis teistsugused.

Evelin Ilves avaldas lootust, et uus reanimobiil aitab lastehaigla arste nende töös. Ühtlasi soovis ta, et selle autoga ei peaks sõitma palju patsiente.

Tallinna lastehaigla toetusfondi juhataja Inna Kramer märkis, et kõik reanimobiilid on siiani muretsetud heategevuse toel.

Krameri sõnul on uus reanimobiil varustatud kõige kaasaegsema tehnikaga – arvestatud on nii 500grammiste vastsündinute kui ka 18aastaste patsientidega.

Kiirabiauto välikujunduses on kasutatud urmeleid – Tallinna Lastehaigla häid haldjaid. "Meie moto on, et igast heateost sünnib uus urmel ja uue reanimobiili tulekuga on urmeleid tulnud juurde päris mitu," lisas Kramer.

Tallinna lastehaigla juhatuse esimees Katrin Luts märkis, et oma igapäevatöös haigla annab rohkem kui saab. Ta tänas nii suurtoetajaid, kui väikeannetajaid, kelle toel reanimobiil osteti. Haigla tänas omalt poolt saates "Tähe jääl" oselejaid.

Tallinna lastehaigla teeb aastas 250-300 väljasõitu, mis tähendab, et reanimobiil ja selle tehnika peavad võimaldama igas vanuses patsientidele maksimaalse abi.

Kuna pooled väljasõidud on vastsündinute juurde, siis näiteks uues autos oleval jälgimismonitoril on spetsiaalselt vastsündinutele mõeldud tarkvara lisaks tavapärasele monitoorimisvõimalusele.

Reanimobiili varustuses on samuti kaasaegsed perfuusorid ning defibrillaator. Lastehaiglal on uues reanimobiilis olemas kõik, et alustada juba pisikese patsiendi transpordil haiglasse kiire ja kvaliteetse intensiivraviga.

Lastehaigla vajadusi silmas pidades ehitas reanimobiili Mercedes-Benzi esindava Silber Auto tütarfirma Silwi Autoehitus.