Vaateratas, mis ulatub keskuse katusele 120 meetrini merepinnast, on Hollandi tehases valmis nagu kinnitavad alles eile selle tootja Mondiali Ridesi hoovil tehtud värsked pildid.

„Kontrollisime põhjalikult konstruktsiooni ja dokumentatsiooni ning viisime läbi tehnilised katsetused ja veendusime, et vaateratas on töökorras,“ kommenteeris tehnilist järelevalvet teinud Inspecta Estonia seadmekontrolliosakonna juhataja Aleksander Iivanainen.

T1 Mall of Tallinna juht ja keskuse arendaja Pro Kapital Grupi juhatuse liikme Allan Remmelkoore sõnul on väga lahe näha kunagist veidi hulluna tundunud ideed nüüd reaalsuseks saamas. “Vaateratas ei muuda mitte ainult meie keskuse vaid kogu Tallinna ägedamaks kohaks, kuhu nüüd ka turistidel on põhjust jääda päev kauemaks ja võtta kaasa kogu pere,” ütles ta.

Super Skyparki meelelahutuskeskuse operaatorfirma juhi Alar Kajari sõnul algab peagi vaateratta transport Tallinna ja selle kokkupanek siin. “Täpset avamiskuupäeva veel välja ei reklaami, aga usume, et aprillis saame juba esimese piduliku sõidu teha,“ lisas Kajari.

27 gondliga vaateratas on hiljuti Peteburi maantee alguses avatud T1 Mall of Tallinna uudse meelelahutust ja kaubandust siduva kontseptsiooni üks oluline lüli. Tegemist on esimese keskusega Euroopas, mille katusele on maamärgiks ja meelelahutusatraktsiooniks paigaldatud vaateratas. Ka maailmas on teada vaid viis sarnast keskust, mis kõik asuvad Aasias.

Hollandis võetakse atraktsioon tükkideks ning tuuakse osadena Tallinnasse, kus see uuesti kokku pannakse.

Vaateratta kütte ja konditsioneeriga varustatud gondlitesse mahub kuus inimest. Lisaks on vaaterattal ka üks VIP gondel romantikutele. Samuti pääseb vaateratta gondlitesse ka ratastooliga.

Vaateratta valmimist kaasrahastas Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.