Avarii juhtus kella 6.30 Viljandis Paala teel, kui Mercedes Benz Viano sõitis reisirongile ette ning sai tabamusse vasakusse esinurka.

Õnnetus juhtus reguleeritud raudteeülesõidukohas ja fooris põlesid sel ajal raudteeülesõitu keelavad tuled.

Autojuht, 21aastane naine, sai esialgsetel andmetel kergemaid vigastusi, ta viidi täiendavaks tervisekontrolliks haiglasse. Juht oli autos üksinda.

Politsei selgitas, et Mercedest juhtinud noor naine omab juhtimisõigust ja oli kaine. Ka kasutas ta nõuetekohaselt turvavarustust.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk sõnas, et esmastel andmetel võis õnnetus juhtuda tähelepanematuse tõttu. "Täpsemad üksikasjad selgitame edasises uurimises, kuid välistada ei saa, et juht oli end hõivanud mõne kõrvalise tegevuse, mitte sõiduki juhtimisega. Sellele viitab ka tõik, et sündmuskohalt ei leitud pidurdusjälgi olgugi, et foorituled vilkusid punasest ja ka rong ise oli sel hetkel vaateulatuses. Autojuht pidanuks sellele mingil moel minimaalseltki reageerima."

Virk lisas, et tegu oli kokkuvõttes väga õnneliku õnnetusega: sõiduk sai rongilt tabamuse esinurka, mitte küljele. "Viimasel juhul lõppenuks see vahejuhtum traagiliselt. Praegu teame, et juht sai õnneks vaid kergemalt viga," lausus Virk.

"Suur osa raudteeõnnetustest juhtuvadki hooletusest. Paneme südamele, et mistahes olukorras tuleb raudteele lähenedes kiirus alla võtta, jälgida liikluskorraldusvahendeid ning veenduda mõlemal suunal vaadates, et rongi tulemas ei ole."