Päästja Sergei Oru rääkis Delfi fotograafile, et ülejäänud seitse päästjat liiguvad Kanepist kaugemale, et suuremates keskustes päästja elukutset jätkata. Kaks kolleegi lähevad Otepääle, kuid suurem osa eri paikadesse laiali. Edaspidi on meestel töökoht kodust senisest kaugemal ja näiteks Oru ise hakkab tööl käima Räpinas.

Kasutuses on olnud kolm päästeautot, millest kõige väiksem jääb kohapeale garaaži, kuna see on valla oma. Kui Kanepis peaks tööd alustama vabatahtlikud, siis saavad nad kaks autot juurde. Vabatahtlike päästjate leidmine praegu käib ja loodetakse, et läinud suvel remonditud maja täidab ka tulevikus oma eesmärki.

Suletud Kanepi päästekomando mehed on mures, et mitme samaaegse väljakutse korral ei pruugi piirkonnas enam jõudu jätkuda. Kui näiteks kõik jõud suunatakse kulupõlengule ja samal ajal peaks teises kohas puhkema elamu tulekahju, võib tagajärg olla väga kurb.

Komando sulgemise vastu olev kohalik elanik rääkis Delfi fotograafile, et tema soovitab likvideerida mõne vähemtähtsa asutuse, kuna põlenguid on piirkonnas tihti. Näiteks suudeti mehe sõnul veel aasta alguses päästa mõne kilomeetri kaugusel asuv külakeskus, kus Kanepi mehed olid kümne minutiga kohal.

Täna hommikul kell 8 lõpetas töö üheksa Eesti päästekomandot. Suleti Palamuse, Võnnu, Emmaste, Leisi, Puhja, Puka, Saku, Võsu ja Kanepi koman- do. Nende sulgemine puudutab 69 meest, kellele pakuti võimalust tööle minna mõnda teise komandosse. Neist 17 otsustas pakkumist mitte vastu võtta.