Pidulikul avamisel osalevad Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut ja linnapea Edgar Savisaar. Kõigil huvilistel on võimalus vermida õnnemünte ja oma hea õnne nimel neid ka uude purskkaevu visata, teatas Raepress.

Sõpruse kino esise skvääri ehitustööde käigus rekonstrueeriti kogu kinoesine plats, rajati purskkaev ja tänapäevastele normidele vastav tänavavalgustuse toiteliin ning uuendati kino hoonega külgnevad kõnniteekatendid.

Koos maikuus avatud Nõmme turu purskkaevuga ja avatava Rukkilille purskkaevuga on Tallinnas juba 34 purskkaevu, millele juulis lisandub veel kaks.

Rukkilille purskkaevu ja kogu Sõpruse kino esise skvääri projekt valmis arhitektuuribüroos Järve&Tuulik OÜ. Kommunaalmeti tellimusel esitas arhitektuuribüroo Järve & Tuulik OÜ kolm lahendusvarianti: „Rukkilill“, „Klassika“ ja „Võilill“. Linnaruumi sobivamaks lahenduseks tunnistati neist esimene, sest rukkilille motiivi kohtab ka kinohoone fassaadil olevatel ornamentidel. Purskkaevu ümbrus on kaetud heledamas ja tumedamas toonis malemustris laotud suurte graniitplaatidega. Platsil on metallist istepingid ja prügikastid.

Projekteerimise käigus tegi ehitusplatsil arheoloogilisi eeluuringuid OÜ Arheograator. Ehitaja on Tallinna Teede AS. Ehituse maksumuseks kujunes 3,8 miljonit krooni.