"Mul on väga hea meel, et üha rohkem inimesi on valmis rääkima. Kõik kes teavad midagi, minge palun prokuratuuri. Seda suurem on tõenäosus, et midagi muutub," rääkis Meikar ning lisas, et praegusel hetkel üllatab teda eelkõige see, et teated temaga seotud annetustest tulevad läbi meedia.

Meikari sõnul oli tal looga avalikuks tulles väike lootus selle üle, et Reformierakond oma vigu tunnistab ja neist õppust võtab. Mehe sõnul ei olnud tal muud võimalust, kui asjaga meedias avalikuks tulla, kuna praeguses seadusruumis ei ole mõjuvõimuga kauplemises kedagi võimalik vastutusele võtta. "See oli ainus võimalus," kinnitas Meikar.

Reformierakondlane lisas veel, et skandaali valguses on paljud erakonna liikmed avaldanud soovi erakonnast lahkuda. Lahkuda tahtjate seas on Meikari väitel nii talle tuntud, kui ka tundmatuid liikmeid.

Meikar rääkis samuti, et ta kavatseb esineda erakonna üldkoosolekul kõnega ning annab oma erakonna liikmetele võimaluse küsida tema väidete kohta.

Kalle Pallingu väitis täna Delfile, et ärimees Rein Kilk on nende omavahelises vestluses öelnud, et toetas 2007. aasta valimistel Silver Meikarit. Rein Kilk ise ütleb Eesti Päevalehele antud intervjuus, et Silver Meikar on tema käest küll telefonitsi raha küsinud, ent ta pole Meikariga ise silmast silma kordagi kohtunud.

Advokaat Raul Markus rääkis Delfile, et andis samuti 2007. aastal Silver Meikarile 25 000 krooni tema riigikogu kampaania toetuseks.

Riigiprokuratuur alustas kolmapäeval kriminaalmenetlust kontrollimaks samal päeval Postimehes ilmunud reformierakondlase Silver Meikari väiteid, et Reformierakond on vastu võtnud teadmata allikatest pärinevat vara, mis on vormistatud erakonna liikmete annetustena.

Kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku paragrahvi tunnustel, mis näeb ette vastutuse erakonna majandustegevusele ja varale kehtestatud piirangute rikkumise eest, teatas riigiprokuratuur.