Tänavu esmakordselt toimuv Slowball algab 18. septembril Tallinnas, läbib nelja päeva jooksul Riia, Kaunase, Varssavi ja saabub 22. septembriks Berliini, kus toimub kunstiprojekti meeleolukas lõpunäitus.

Päevi näinud Volkswagenid, SAABid, Fordid ja teistegi automarkide esindajad muutuvad läbi loovuse ja uuskasutuse iseseisvateks kunstiobjektideks.

Projekti eesmärk on filmiliku road-tripiga tuua tänavakunst nurgatagustest ratastele, sõidutada see läbi Euroopa ning legaalselt demonstreerida selle kunstivormi olemust.

Teisalt tutvustatakse noori andekaid artiste. Nii saab uue unikaalse kuue 20 autot, millel on oma lugu, kuid veelgi põnevamad lood on rääkida osalevatel kunstnikel endil.

„Art on Wheels“ ehk „Kunst ratastel“ on osa septembris toimuvast autorallist Slowball, andes kümnetele tuhandetele huvilistele Euroopas võimaluse tutvuda Eesti kunstnike ja kunstiga üsna ootamatus keskkonnas.

Kogu projekti saadikuteks on lauljatarid Teele Viira ja Eva Vaino ning võistlustantsija Mairold Millert, kes teevad kaasa kogu ralli, mis algab autode kujundamisest kuni nende jõudmiseni Berliini.