50 000 krooni suurust aasta ohvitseri ja aasta allohvitseri preemiat antakse välja neljandat korda. Preemia andmist finantseerivad ettevõtjad ja reservohvitserid kapten Toomas Luman ja kapten Neinar Seli.

"Rõõm on tõdeda, et nelja aasta tagusest algatusest parima ohvitseri ja allohvitseri tunnustamiseks on saanud traditsioon, mida kaitseväelased ise kõrgelt hindavad," ütles reservkapten Toomas Luman. "Preemia väljaandmise laiemaks eesmärgiks on tugevdada kaitseväe sidusust ühiskonnaga ning kaasata laiemat avalikkust riigikaitse edendamisse."

Aasta ohvitseriks valitud kolonelleitnant Martin Herem on Kirde kaitseringkonna ülem. Ta teenib kaitseväes alates 1992. aastast ning on olnud kogu oma teenistusaja tihedalt seotud õppimise ja õpetamisega. Kolonelleitnant Herem on teeninud Kuperjanovi ja Tartu pataljonides ning kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgemas sõjakoolis õppejõu ja õppetooli ülemana. Kolonelleitnant Herem on osalenud välisoperatsioonil Iraagis 2006. aastal. Praegu jätkab ta Eesti suurima kaitseringkonna ülemana. Tema alluvuses on neli väeosa, kus teenib kokku üle tuhande ajateenija, ligi 250 kaadrikaitseväelast ja 150 ametnikku.

Aasta allohvitseriks nimetatud vanemveebel Janek Tauram teenib lennubaasi tuletõrje- ja päästerühma erivarustuse meeskonna ülemana. Ta teenib kaitseväes alates 1995. aastast. Vanemveebel Tauram on olnud üks peamisi lennupäästeõppuste korraldajaid Eestis ja Balti riikides. Tema teadmised ja oskused osutusid üheks võtmefaktoriks tänavu märtsikuus Ülemiste järvel aset leidnud lennuõnnetuse tagajärgede likvideerimisel.

10 000 krooni suuruse ergutuspreemia vääriliseks tunnistati ohvitseridest kaitseväe ühendatud õppeasutuste taktika õppetooli ülem major Enno Mõts, õhuseiredivisjoni operatiivohvitser kapten Kristo Vallimäe, Afganistani toetusüksuse NSE-9 ülem leitnant Asso Treksler ja mereväe staabi personaliohvitser leitnant Meelis Kants.

Allohvitseridest said ergutuspreemia maaväe staabi allohvitser staabiveebel Hannes Vaalmets, lennubaasi allohvitser vanemveebel Kaido Külasalu, kõrgema sõjakooli põhikursuste veebel vanemveebel Veljo Saarniit ning kaitseväe peastaabi allohvitser veebel Kristo Pals.

Aasta ohvitseri ja aasta allohvitseri valimine on seni suurim eraalgatuslik tunnustus kaitseväelastele. Statuudi kohaselt võib iga kaitseväelane teha ettepanekuid oma kolleegide, ülemate, alluvate hea teenistuse tunnustamiseks.