Põnevaid tegemisi ja elamusi jagub jõulukülas iga päev kella 11–16. Vallavaeste eest on eri aegadel hoolt kantud erineval viisil. Muuseumi Pulga talu pererahvas on jõuluajaks enda juurde kostile võtnud vallasandikese, et tallegi jõulurõõmu valmistada, samas kui Kuie koolis on köstriproua korraldamas jõulupuud vaestemaja elanikele, teatas Vabaõhumuuseum.

Sepa talus on pererahvas valmistamas küünlaid ja tegemas küttepuid, et neid linna kehvematele peredele abiks saata. Jõulude aeg on justkui loodud heategevuseks – Härjapea talus valmistuvad naisseltsi liikmed 1930ndate aastate majanduskriisi ajal heategevusmüügiks ja Lau külapoes keerleb õnneloosiratas vigastatud sõjameeste perekondade toetuseks. Jõulurõõmu võib tuua ka lihtne kingitus – Nuki kehvikuperele on jõuluvalguseks ilusate juttudega jõulualbum, Aarte rannatalu pererahvas valmistab kingitusi lastele, kelle isad on merel kaduma jäänud.

Köstriaseme tallu on kogunetud aga hoopis hariduse edendamise ja ministeeriumikooli asutamise küsimust arutama. Südamlikule abistamisele ja heategevuse rõõmule lisavad kirkaid toone jõulumeeleolu, pühadelõhnad, küünlavalgus, vanad jõulumängud ja armsad jõululaulud.

Sassi-Jaani talus toimub väike jõululaat, Kolu kõrts pakub pühaderoogasid, Sutlepa kabelis toimuvad kaunid koorikontserdid ja jõulupalvus.

Jõuluküla toetavad Hasartmängumaksu nõukogu, Tallinna Kultuuriväärtuste amet, Haljas AS ja Selver. Euroopa Regionaalarengu Fondi toel toimuvad Jõuluküla turunduskampaaniad Lätis, Soomes ja Venemaal.