Ehk siis näeb see asjassepühendamatule pilgule välja, nagu ametlik taksopeatus, kus võib peatuda neil lepingulist taksot. Delfi andmetel on need neli taksot Tallink takso sõidukid.

Andres Harjo, Tallinna transpordiameti juhataja ütles, et taksopeatust seal ikkagi ei ole. Tema sõnul pole linnal seal parkivate taksode osas siiski sõna sekka öelda, kuna platsi kasutamisõigus kuulub OÜ Senor Kinnisvarale, kellelt Tallink seal kohta rendibki.

"Taksopeatust on Stockmanni ette vaja," rääkis Harjo, kuid selgitas, et kõnealune plats selleks igal juhul ei sobi, sest sõit sinna toimub kõnnitee kaudu. Seega on linn Senor kinnisvarale pakkunud samas lähedal asuvat asendusmaatükki, milleks on siil Liivalaja tänavast.

Kui vahetus aga aset leiab ja Senor Kinnisvara oma parkla jaoks sobivama koha saab, siis on ikkagi kinnisvaraettevõtte otsustada, kes ja mis tingimustel seal parkida saab.

Stockmanni esine ebaseaduslik taksopeatus

Novembris ütles transpordiamet Delfile, et Stocmanni juurde ei ole linn taksopeatust rajanud. Liivalaia tänava kõnniteel asuv taksopeatus on linna maal, kuid see on hoonestusõigusega koormatud alal (Tallinna Linnavolikogu 14. juuni 2001 otsuses nr 193, millega otsustati hoonestusõiguse seadmine). Sõidukeid võib parkida enda omandis või kasutuses olevale kinnistule. Liikluseeskirja kohast taksopeatuse märki antud kohas ei ole ning seega on Tallink Takso kollane silt seal sisuliselt Tallink Takso reklaam.

Linn kinnitas detsembri alguses, et amikult registreerimata taksopeatused on võetud kontrolli alla. Stockmanni Kaubamaja peaukse kõrvalt teisaldati mupo nõudel ebaseaduslikult paigaldatud Tallink takso reklaamtahvel.

“Ega kellelgi ei ole personaalselt midagi soliidse Tallink taksofirma vastu, kuid kõik taksoteenuse osutajad peavad lähtuma ilma eranditeta linnas kehtivast seadusandlusest ja korrast”, ütles Tallinna linnavolinik, korrakaitse komisjoni liige Mart Aare toona.

Mupo korraldusel on alustatud ebaseadusliku peatuse rajajate suhtes väärteomenetlust.