Eesti laevakaitsjad said vanglast välja pisut pärast kella 9 hommikul Eesti aja järgi, kinnitas ühe laevakaitsja, Lauri Aderi ema Maret Veikat Delfile.

Välisministeeriumi pressiesindaja Liisa Toots kinnitas, et meestega on praegu Eesti konsul, kes tegeleb konsulaarabi andmisega, sh erinevate dokumentide vormistamise ja infovahetusega. Abistamine toimub koostöös brittidega, kelle kodanikud samuti vanglast pääsesid.

Teel Indiasse on välisministeeriumi juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantsler Annely Kolk, kes hakkab samuti koos Briti konsulaadiga asju ajama.

India prokuratuur saab järgmise 90 päeva jooksul kohtuotsuse edasi kaevata. Sellepärast pole veel selge, millal laevakaitsjad saavad koju sõita. Otsus võib tulla juba ülehomme või ka alles 90 päeva pärast.

India Tamil Nadu osariigi politsei arreteeris 35 laevakaitsjat, sealhulgas 14 Eesti kodanikku, 2013. aasta oktoobris. Meeskonnale esitati süüdistus ebaseaduslikus tankimises, ebaseaduslikus relvade käitlemises ja ebaseaduslikus India territoriaalvetesse sisenemises.