Keskerakonna kõrgustesse kerkinud reitinguid põhjendas Keskerakonna esimees Edgar Savisaar sellega, et on viimastel kuudel olnud märksa enam nähtaval. „See ei olnud haigusega seotud, vaid suurte teemadega, mida ma käsitlesin: Euroopa liidu ja USA vabakaubandusleping, Eesti Energia, Estonian Airi küsimus… Inimestel on väga hea meel, kui neid asju parteijuhtide tasemel arutatakse.“

Savisaar viitas ka Yana Toomi tellitud uuringule ja sõnas, et selle järgi näevad Keskerakonnaga seotud inimesed esimehena Savisaart ning need, kes kiidavad IRL-i, sotse ja Reformierakonda, toetavad Kadri Simsonit. Küsimusele, kes siis pühapäeval valituks saab, vastas Savisaar, et tema kandidatuuri on üles seadnud palju enamad piirkonnad kui Simsoni oma, kuid laskmata karu nahka pole mõtet jagada. „Keskerakond on võrdlemisi stabiilne erakond ja enamus on tänaseks ära otsustanud, kuidas nad hääletavad,“ märkis ta siiski.

„Mis puutub Narvasse, siis mina olen veendunud, et kui Mihhail Stalnuhhini kandidatuur jääb üles, siis Simson ei saa Narvast mingeid hääli. Ta kandideeris seal europarlamenti ja sai 12 häält,“ tuletas Savisaar meelde.

Küsimusele, mida Narva keskfraktsiooni lagunemine ja keskerakondlasest linnapea ametist maha võtmine tähendab, vastas Savisaar, et narvakad Eesti asjadest ei hooli. „Seal on ikka rohkem tegemist inimestevaheliste suhetega ja mitte üle-eestiliste asjadega. Ja mulle tundub, et narvakatele üle-eestilised asjad niiväga tähtsad ei ole,“ arvas Savisaar.

Et midagi sellist võiks ka Tallinnas juhtuda, linnapea ametist eemaldatud Savisaar ei usu. „Meil on probleem, et meil pole õiget opositsiooni. Kui midagi tekib, siis Keskerakonna enda keskel. See ei ole tõenäoline. Ühel meelel avaldasid nad toetust mulle kui linnapeale ja ma usun, et nii jääb ka.“

Savisaare sõnul pole Priit Toobal siiski poliitikale selga keeranud. „Ta pidas silmas parlamendipoliitikat. See ei tähenda, et ta ei oleks enam üldse poliitikas,“ viitas Savisaar Toobali öeldule, justkui poleks ta enam poliitik. Ühtlasi kordas ta mõtet, et Toobali ja Laasi kohtuasi on poliitiline. Samuti kordas ta eelmise nädala saates välja käidud mõtet, et Kadri Simsoni selja taga seisab suhtekorraldaja Ott Lumi.

Sarap ja Savisaar soovisid õnne ka riigikohtus süüdi mõistetud Lauri Laasi asemel parlamenti saanud Oudekki Loonele, kes tänas neid ja sõnas, et tunne on ülev. „Oudekkist rutiinset saadikut kindlasti ei saa. Usun, et Oudekki näo ja nimega harjute ära ja näete teda palju, sest ta on kõva võitleja,“ kiitis Savisaar Loonet.

Saatejuhi küsimusele, kas samuti esimeheks kandideeriv Loone kavatseb kandidatuuri maha panna, Loone otsesõnu ei vastanud. „Muidugi ma tean, mida ma teinud olen. Esitasin oma kandidatuuri selleks, et valimisvõitlus ei muutuks iludusvõitluseks. Kui olen vähemuses, eks ma siis vaatan, kelle ideed minu omadega kõige paremini kokku lähevad,“ sõnas ta.

Kui eelmisel nädalal stuudiosse helistanud kodanikud kiitsid Savisaart ja soovisid talle edu, siis tänased olid teist laadi.

Näiteks vastas Savisaar küsimusele, miks ei ole Kadri Simsonit stuudiosse kutsutud ning miks teda materdatakse, öeldes, et kedagi ei materdata. Samuti sai Savisaar rääkida, kuidas Magdaleena arstid irvitavad spekulatsioonide üle, justkui hakkaks vanameister ära surema. „Teie vana sõber Aadu Must rääkis, et hakkate ära surema? Kas vastab tõele?“ küsis üks helistaja. „Ei vasta tõele. Täna Magdaleena haiglas arstid irvitasid, et millal siis juhtub. Ärge muretsege, mul on veel pikk eluiga ees. Must on selline vana naljanina ja kunagine kuningriiklane. Ärge pöörake sellele väga suurt tähelepanu,“ vastas Savisaar.

Samuti helistas stuudiosse härrasmees, kes kurtis, et talu- ja ärimehed tahaksid Venemaaga paremini läbi saada. Küsimusele, kas Savisaare esimeheks saades jätkuks poliitika Venemaaga sõbralikumalt kui praegu, vastas Savisaar tõdemusega, et riikidevahelist sõprust praegu ei ole. "Levitati seda versiooni, et Venemaa tuleb kohe meile kallale. Minu arvates see väga tõsiseltvõetav jutt ei ole. Tahaksin loota, et piirilepingu küsimused saaks lõpuks lahendatud ja ei takerduks intriigide taha,“ sõnas ta.

Küsimusele, kas tema juhtimisel Keskerakond riigis võimule saab, vastas Savisaar, et see juhtub otsekohe, kui erakond saab valimistel rohkem hääli e-valimistele toetuvast Reformierakonnast.