Erakonna esimees Edgar Savisaar pidas ettekande poliitilisest olukorrast.

Savisaar rõhutas, et iga väike võit kindlustab erakonna positsiooni Eesti poliitikas ning võite on tulnud viimasel ajal palju.

Savisaar tuletas volinikele meelde, et Keskerakond on kohalike valimiste eel kõige populaarsem erakond. "Keskerakond muutub silmnähtavalt üha tugevamaks ja mul on hea meel, et see toimub igal tasandil," rõhutas erakonna esimees. "Kui teised erakonnad vaevlevad selle käes, kuidas liikmemakse koguda või kes kelle eest maksab, siis meie liikmed on muutunud oluliselt aktiivsemaks."

Savisaar avaldas heameelt, et selle aasta algusest on Keskerakonna ridadesse lisandunud 1603 uut liiget ning et erakond kogus 2012. aastal pea neli korda rohkem liikmemaksu kui 2011. aastal.

Savisaare sõnul peab Keskerakond nendel ja tulevastel valimistel võitma, et teha kogu Eestis nii nagu Tallinnas.

Keskerakond annab igale kodanikule rohelise kaardi

"Ega Tallinna elanike arv ei kasva mingi ime läbi, vaid inimesed tulevad siia, et saada seda elukvaliteeti, mida neile Keskerakonna juhtimisel pakutakse," rääkis Savisaar. "Sellist elukvaliteeti tahame pakkuda üle Eesti – kui me võidame, siis teeme igale poole tasuta ühistranspordi, anname noortele peredele võimalused soodsaks eluasemeks, maksame pensionilisa ja teeme vajajatele apteegikauba odavamaks."

Savisaare sõnul on asi on väga lihtne – Keskerakond annab igale kodanikule rohelise kaardi – see on justkui roheline tuli, mis näitab, et omavalitsus hoolib oma kodanikust.

"Kui oleme kohalikud valimised võitnud, siis peab muutuma ka riigivalitsus. Kohalike valimiste tulemused on väga oluline märk rahva tahtest ning praegu on seisud sellised, et rahvas tahab vahetust. Oodatakse Keskerakonda ja inimkeskset poliitikat," lisas Savisaar.

Savisaar rõhutas, et Reformierakonna nõrgenemine teeb lootusrikkaks ka kõik uued jõud, olgu see siis Vaba Isamaaline Kodanik, Rohelised või ka Rahvuskonservatiivid Mart ja Martin Helme juhtimisel. Samuti ootavad paljud inimesed tema sõnul Jaan Männiku ausa parempoolse partei loomist.

IRL vaikib hirmust oma tuleviku ees

Keskerakonna esimees juhtis tähelepanu asjaolule, et Reformierakonna koalitsioonipartner IRL vaikib praeguse skandaali ajal täielikult.

"Aga IRLi suud ei vajuta kriipsuks kinni siiski mitte häbi oma mineviku pärast, vaid alasti hirm omaenda tuleviku ees," ütles Savisaar. "Nad teavad väga hästi, et kui laguneb Reformierakond, siis kaotab riigis võimu ka IRL, sest ainult tänu Reformierakonnale on Parts saanud laamendada majandusministeeriumis, Vaher siseministeeriumis ja Aaviksoo haridusministeeriumis. Partei ametlik liider Reinsalu pole oma juhatuses isegi esimene võrdsete seas."

Veel sisaldas päevakord 2013. aasta kohalike valimiste valimisplatvormi tutvustamist, Keskerakonna 2012. aasta majandusaasta aruande kinnitamist. Vastu võeti piirivalveametit, e-valimisi ja piirilepet puudutavad avaldused.

Tänane istung on Keskerakonna volikogu VIII koosseisu VIII istung, teatas erakonna pressiesindaja.