Savisaar ütles ajakirjanike küsimustele vastates, et kohut mõistetakse ikkagi kohtus, mitte pressikonverentsil ning ei nõustunud oma kaebuse kohta midagi rohkem ütlema.

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar ning ettevõtja Aleksander Kofkin on kaevanud kohtusse Põhja ringkonnaprokuratuuri, kes saatis eelmise aasta algul Šveitsi õiguskaitseasutusele õigusabitaotluse, et saada Savisaare ning tema laenuga seotud inimeste ja firmade kohta andmeid.

Suurärimees Alexander Kofkin rääkis hiljuti ajalehele Pealinn, et süüdistab Eesti prokuratuuri tema laimamises, millega Eesti prokuratuur kahjustab tema kui rahvusvahelise ärimehe mainet.

„Mulle on tähtis minu enda ja minu sõprade hea nimi ja seetõttu teengi ma käesoleva avalduse,“ lausub Šveitsis elav Kofkin, kes omab ettevõtteid mitmetes Euroopa maades.

Kofkin süüdistab prokuratuuri laimukampaanias enda aadressil ja lükkab ümber süüdistused nagu oleks tema ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar teinud lubamatut koostööd.

Suvel avalikustas Tallinna linnapea Edgar Savisaar pommuudise, et Eesti prokuratuur nõuab Šveitsist andmeid tema varalise seisu kohta, kirjutas Eesti Ekspress.

Täpsemalt käib jutt 173 000 eurost. Savisaar laenas summa 2009. aastal ühelt Panama firmalt, mis kuulub Liechtensteini juristile Peter Kaiserile.

Oma parteilehe Kesknädala veergudel nimetas Savisaar prokuratuuri poolt Šveitsi saadetud õigusabipalvet “madalalaubaliseks”.

Zürichi rahapesuprokurör Peter Hünig koostas õigusabipalvele vastuse juba tänavu jaanuaris. Selle saatmine Tallinna aga viibis, sest Savisaar ja/või temaga seotud tegelased vaidlustasid info edastamise Šveitsi kohtus.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder kinnitas eelmisel nädalal Eesti Ekspressile, et kõik Šveitsi kohtuastmed toetasid Eesti õigusabitaotluse rahuldamist. Viimane osa taotluse põhjal välja antud dokumentidest saabus prokuratuuri sõnul Eestisse oktoobri alguses.

Põder ei täpsustanud, kas Šveitsi võimud andsid üle kogu küsitud info või ainult osa sellest.

Ka uurimist juhtiv eriasjade prokurör Kadri Väling ei pidanud mõeldavaks oma edasisi samme kommenteerida.