Nn Marek Strandbergi tiiba esindav roheliste praegune juhtkond oli kohale tellinud ka turvafirma, kes pidi tagama, et väljaheidetud rohelised koosolekusaali ei pääseks.
Fuajees aga pidi iga kohaletulnu oma isikut tõendama ning vastu anti talle digitaalne hääletussedel. Just selle protsessi käigus tekkisid ka esimesed sõnalised konfliktid, kui väljaheidetute hulka kuuluvad rohelised samuti sissepääsu nõudma hakkasid.

“Sa oled välja heidetud, sa ei saa lipikut!” kajas üsna tihti üle kõnesumina. Välja heidetud rohelised aga vaidlesid tuliselt Marek Strandbergiga ja nõudsid endaga arvestamist. “Kuidas ma ei kuulu erakonda? Ma olen algusest peale liige!” imestas Jüri Ginter.

Lõpuks õnnestus isegi osadel saali sisse lipsata, kuid paraku ilma hääletussedelit omamata. Üldkogu algus aga venis.

Samuti tekitas paljudes kahtlusi hääletussüsteem, sest pärast hääletamist koguti digitaalsed hääletussedelid korvi ning mindi neid kõrvalruumi üle lugema ning sellega seoses kõlas mitmeid kordi umbusaldavaid küsimusi.

Reedel ja laupäeval koguneb Erakond Eestimaa Rohelised Tallinna Tehnikaülikooli Energeetikamajas, et pidada üldkogu, kus valitakse erakonnale uus juhatus, volikogu, revisjoni- ja valimistoimkond, aukohus ning arvamuskogu. Lisaks arutletakse ning pannakse hääletusele põhikirjamuudatused ja erakonna valimisplatvorm.

Kui üldkogu oli kestnud üks tund ja 20 minutit aeti koosolekusaalist välja ka kõik ajakirjanikud, teatavad TV3 uudised.