"Meil on väga hea meel, et me saame aastal 2014 jätkata tsiviilmissioonidega," ütles Riisalu. Samuti kutsus ta üles Afganistani noori tulema Eesti ülikoolidesse õppima.

Eestis viibivad ligi nädala Afganistani mitmete ministeeriumide aseministrid, ametite peadirektorid ja mitmed teised kõrged riigiametnikud et tutvuda Eesti e-riigi lahendustega. „Kui me saame teile edaspidi abiks olla, siis meil on riigina heameel jagada ka oma IT-kogemusi, mida me noore riigina oleme praktikasse viinud,“ ütles Riisalu.

Riigikogu ootab järgmisel aastal vastuvisiidile Afganistani parlamendi alamkoja delegatsiooni.

Riigikogu on võtnud menetlusse otsuse eelnõu pikendada alates 1. jaanuarist 2014 rahvusvahelist rahutagamismissiooni Afganistanis. Riigikogu mandaat lubaks kasutada kuni 170 kaitseväelast NATO juhitavate rahvusvaheliste julgeolekuabijõudude (International Security Assistance Force – ISAF) koosseisus kuni 31. detsembrini 2014.

Liitlasjõud plaanivad missiooni lõpetada 2014, Afganistani julgeoleku eest jäävad vastutama Afganistani julgeolekutagamisjõud (ANSF).

Riigikogu külastava Afganistani delegatsiooni kuulub üheksa liiget. Sher Mohammad Jami Zada (majandusministeeriumi aseminister), Engineer Baryalai Hassam, (kommunikatsiooni ja IT ministeeriumi aseminister), Ahmad Masoud Tokhi (tsiviilteenistuse komitee peadirektor), Wafiullah Ahmadzai (Afganistani investeeringute ja toetuste agentuuri peadirektor), Mirbahador Wasifi (Ülemkoja liige), Mohd Aimal Marjan (kommunikatsiooni ja IT ministeeriumi ICT peadirektor), Mohammad Qais Lakanwal (kommunikatsiooni ja IT ministeeriumi e-riigi programmide juht), Muhammad Wais Payab (kommunikatsiooni ja IT ministeeriumi Afganistani andmekeskuse juht, informatsiooni ja innovatsiooni direktor), Kawa Baha (presidendipalee julgeolekukomitee infojuht).