Ban Ki-Moon hindas Eestit kui säravat näidet, kus vägivallata on saavutatud iseseisvus ja liigutud edukalt edasi. Balti kett ja enese vabaks laulmine on tema sõnul unikaalne maailmas, kus on nii palju konflikte, vägivalda ja surma.

Külaline tõstatas ka soolise võrdõiguslikkuse küsimuse ja hindas Eesti panust asjakohaste dokumentide väljatöötamisel ning nendega ühinemisel.
„Sooline võrdõiguslikkus peaks olema sedavõrd iseenesestmõistetav, et ta ei vajaks meie igapäevast rõhutamist. Meilgi siin, Lääne kultuuriruumis, tuleb muuta oma mõtlemist ja saada jagu kivinenud ning ajale jalgu jäänud lähenemistest,“ ütles Ene Ergma.

Riigikogu esimehe sõnul ei vii probleemi lahendamisele palju lähemale, kui seda teemat arutavad naised konverentsidel isekeskis. „Need probleemid tuleb meestel ja naistel lahendada üheskoos ja ühiskonna erinevates rühmades. Piirdumine akadeemilise aruteluga ei ole suhtumise muutmiseks kindlasti piisav.“ Ergma tõi kohtumisel esile ka keerdküsimusi, mis kaasnevad meeste osakaalu märgatava vähenemisega kõrghariduse omandamisel, pedagoogide hulgas ja meditsiinis, samuti seoses laste kasvatamisega üksikperedes.

Ene Ergma ja Ban Ki-moon arutasid kohtumisel lisaks ka demograafia probleeme globaaliseeruvas maailmas.