"On hea meel olla vaatleja meie suurimal kaitseväe õppusel, mille eesmärk on Eesti sõjalise kaitsevõime testimine," ütles komisjoni esimees Mati Raidma kaitseväe peastaabi vaheldusel.

Raidma lisas, et erinevates kaitseväe üksustes väljaõppe saanud ajateenijatel on õppusel hea võimalus üksuste tegevust kokku harjutada, panna proovile omandatu ja tunnetada kaitseväe ühtsust ning riigikaitse mastaapi.

"Meie reservarmee süsteem on hea. Seda näitab reserõppekogunemisel osalevate kaitseväelaste kõrge tase ja pühendumus. Nagu äsja kinnitas Kirde kaitseringkonna ülem kolonelleitnant Martin Herem, on väga hea saavutus kui lahingpaari moodustavad ajateenija ja reservväelane ning ülesanded täidetakse," ütles Raidma.

Ta tunnustas Kaitseliidu kui vabatahtliku organisatsiooni panust nii toetuselemendina kui ka lahingüksustena ja avaldas tunnustust korraldajatele.

Kommenteerides õppelahingut Kohtla-Järvel, ütles Raidma, et linnalahingute harjutamine on õppuste väärtuslik komponent, millel võib reaalsuses olla väga suur roll.

Maaväe staabi ülem kolonel Artur Tiganik andis riigikaitsekomisjonile ülevaate õppuste käigust ja selle eesmärkidest. Komisjoni liikmed kohtusid ka Lääne-Viru ning Ida-Viru maakonna omavalitsusjuhtidega.