Reformierakonna volikogu esimees Kristen Michal ütles, et erakonna eesmärk riigis on pakkuda sisukat alternatiivi tänasele valitsusele ning 2021. aasta kohalikel valimistel teha hea tulemus. Selleks kutsub Reformierkaond uusi inimesi poliitikas kaasa lööma.

"Riigis seisame aruka maksu- ja ettevõtluspoliitika ning kvaliteetse eestikeelse hariduse eest. Tahame, et Eesti saaks jõukamaks ning pered ja pensionipõlve veetvad inimesed oleks hoitud. Tänane valitsus ei saa hakkama, maksusüsteem on keerukas ja paneb suurema koorma tööinimesele, isegi pensionäride vähesest lisa võttes. See peab muutuma, kui mitte varem, siis kohalikel valimistel saab anda muutuseks hääle," märkis Kristen Michal

Michali sõnul on Reformierakonna eesmärk 2021. aasta kohalikel valimistel kasvatada esindust üle Eesti ning tuua muutus Tallinnas.

"Alustame lähikuudel ja kasvava hooga uue aasta alguses ettevalmistusi kohalikeks valimisteks. Kutsume kaasa tulema uusi inimesi, kes tahavad Eesti elu paremaks teha. Meie eesmärk on igal pool Eestis pakkuda välja ideed, mis viivad elu paremale tasemele," ütles Michal.

Partei esimees Kaja Kallas tutvustas erakonna tulevikuplaane ja rääkis sügishooaja tegevustest. Oma kõnes rääkis ta ka valitsuse eelarvest, mida nimetas sõnamurdjate eelarveks.

“Teadus-arendustegevuseks peaministri allkirjaga lubatud 1% SKTst, 100-eurone erakorraline pensionitõus, millest jäi järele ainult 1.40, põllumeeste top-up toetus või teede-ehitus nii põhi- kui kohalikel maanteedel jäävad ära,” loetles Kallas.

“Kui enne valimisi oli kõik üle ja raha voolas eelarvest kui küllusesarvest, siis pärast valimisi avastas valitsus, et järsku on kõik puudu, kuigi nii peaminister kui rahandusministri kohta hoidnud erakond jäid valitsusse alles. See pole lihtsalt usutav,” märkis Reformierakonna juht.

Kallase sõnul on eelarvest näha, et Jüri Ratase loodud maksukaos üha hoogustub. “Üha rohkem inimesi saab suurema maksuga karistatud, sest teatavasti võtab Jüri Ratase tehtud maksusüsteem keskklassi palgatõusust 31%. Pole siis ime, et eelarves raporteeritakse üksikisiku tulumaksu laekumiste 25 protsendilisest tõusust,” ütles Kallas.

“See raha võetakse muuhulgas nende tublide õpetajate, päästjate ja politseinike taskust, kelle palgatõusuks leidis valitsus vaid 2.5%, mis jääb alla ka hinnatõusule.“

Kallas lisas, et Reformierakond teeb eelarvele kindlasti muudatusettepanekud, mis toetavad teadus-arendustegevuse rahastamise tõusu, keskmise pensioni tulumaksuvabastust, eestikeelsele haridusele üleminekut, õpetajate palkasid, kohalike teede rahastamist ja riigi IT võimekuse tõstmist.

Reformierakonna volikogusse kuuluvad maakondlike ja piirkondlike juhatuste esimehed, erakonna juhatuse liikmed ja erakonna Riigikogu fraktsiooni ning Euroopa Parlamendi liikmed, kokku 150 inimest.