Kui Küüt möödunud reede õhtul Roomast Tallinna saabus, siis mees nentis, et hetkel pole tal veel täit ülevaadet, mis täpselt toimus ning miks jäid sisejuurdlusest tehtud järeldused ellu viimata.

"Nagu ma olen öelnud, kaalun kindlasti ja olen kaalunud seda situatsiooni, hetkel tahan saada täpset ülevaadet, mis toimus, miks jäid juurdluse järelmid ja tulemid reaalselt ellu viimata, kohtun ministriga, arutan neid teemasid ja siis võtan vastu otsused," sõnas Küüt Delfile. Täna käiski politseijuht ministriga neid teemasid arutamas.

Siseminister Ken-Marti Vaher ütles nädalavahetusel Delfile, et ükski vabandus ei õigusta ebaseaduslike trahvide määramist, ning korralageduse korral peavad vastutama ka organisatsiooni juhid.

"Ida prefektuuris toimunu on äärmiselt kahetsusväärne juhtum ning valus hoop politseile. Seda just neile politseinikele, kes teevad oma tööd ausalt ja korrektselt," ütles Vaher.

Eelmisel nädalal lahvatas skandaal, kui selgus, et politsei tippjuhid on maha vaikinud tõsiasja, et Ida-Virumaal on politsei kiiruse ületamise eest on määratud teadlikult valetrahve ligi paarisajale inimesele. Skandaali tõttu on ametist lahkunud juba Ida prefekt Aldis Alus.