Täna toimus riigikogu konverentsikeskuses ärisümpoosion, kus toimub ka ajurünnak Eesti majandus- ja maksusüsteemi võimaluste küsimuses. Sümpoosioni „Quo vadis, Estonia?“ seekordse alapealkirjaga „Post-crisis Europe: no more East vs West, no more „New“ vs „Old“ Europe, new realities and challenges“ avasõnad ütleb president Toomas Hendrik Ilves, seejärel esinevad ettekannetega audiitorfirma Ernst & Young maksupoliitika regioonijuht Stephen Kuhn ja globaalse finantsettevõtte Credit Suisse’i uute turgude ja kliendisuhete vanemnõunik Robert J. Parker.

„Peame oluliseks tööd rahvusvahelise ärieliidiga, kellest sõltub suuresti Eesti tuntus ja käekäik laiemalt. Meil on hea meel, et tulemas on sedavõrd esinduslik seltskond, kes huvitub Eestist — on nad ju edaspidi Eesti ideelisteks saadikuteks maailmas,“ kommenteeris EASi juhatuse liige Maria Alajõe.

Eesti sõprade rahvusvahelise kokkutuleku idee sündis mullu president Ilvese, ärimees Margus Reinsalu ja EASi esindajate ühise mõttevahetuse käigus. Eelmise aasta augustis korraldatud kokkutulekuga tähistati Eesti iseseisvuse taastamise 19. aastapäeva. Ürituse edu julgustas korraldajaid muutma ettevõtmist iga-aastaseks traditsiooniks ning tänavu otsustati see siduda eestlaste kena traditsiooni, laulu- ja tantsupeoga.