8. mai kontserti nimetatakse kontserdiplakatil Peterburi linna kingituseks Tallinnale. Kontserdi pealkirjas on "Võidu laulud".

Teise maailmasõja lõppu Euroopas tähistavad lääneliitlased 8. mail, Nõukogude Liit aga 9. mail.

9. mai kontserdi nimeks on plakatil omakorda "Meie võidu laulud", kusjuures sõna "meie" on punasega välja toodud. Mõlemad plakatid kasutavad nõukogulikku sümboolikat, 9. mai kontserdi plakatile on lisatud ka Georgi lint.

Tallinna linna avalike suhete direktor Ain Saarna ütles "Aktuaalsele kaamerale", et sellise sümboolikaga plakati edastamine Raepressi poolt ei olnud "kõige õnnestunum tegu".

"Vene kultuurikeskuse pressiteade laekus ka Raepressile, mille siis venekeelne Raepress sügavalt teema üle järele mõtlemata vahendas ka laiemale meediale. Ma ei arva, et see oleks kõige õnnestunum ja kaalutletum tegu, vähemasti oleks saanud seda infot edastada ka lühemalt ja kultuurisündmuse kesksemalt," rääkis Saarna.

"Aga jah, siin olid mõningad illustratsioonid, mis meie erinevatest ajaloolistest mäludest tulenevalt ja kultuuriruumist tulenevalt ei maandunud eriti sõbralikule pinnasele."