MTÜ Raasiku tuletõrjeühing juhatuse esimees Jaak Laanisto ütles Delfile, et riiklikku komandot pole Raasikul kunagi olnud, alati ikka tuletõrjeühing.

Hetkel on lähim komando Kehras, kust teisipäeval jõudis esimene auto tulekahjut kustutama 12 minutiga. Kehrast lähemal pole Laanisto sõnul ühtki komandot olnud.

„Vene ajal käis Tallinn kõige rohkem siin Raasiku-Aruküla kandis,” rääkis Laanisto. „Kehrat ei olnudki, Kehra on lähemale tulnud. Siin kandis ei ole riiklikku tuletõrjekomandot kunagi nii palju olnud, kui on praegu,” kinnitas ta, et paari aasta tagused kärped Raasiku kandis olukorda halvemaks ei muutnud.

„Praegu on veel ka Assaku ja Maardu komandod. Need kõik käisid kohal ja samuti tuletõrjeühingu päästjad,” ütles Laanisto. Vabatahtlikud päästjad käisid kohal nii Raasikult kui ka Arukülast.

Raasiku vallavanem Aare Ets rääkis Delfile, et vald maksab Raasiku tuletõrjeühingule juba aastaid toetust. „Just sellepärast, et oleks kohapeal valmisolek paremini tagatud,” märkis Ets. Priitahtlikud ei tohi Etsi selgituste järgi ise tulla minna, vaid on kohal abijõuna ja toovad näiteks paakautoga vett.

Tulekahjus elamiskõlbmatuks muutunud maja oli tõenäoliselt kindlustatud, kuna pere oli võtnud laenu ja hoone tagatiseks seadnud.

„Kui majal on hüpoteek peal, siis minu teada pank ei anna laenugi, ilma et vara oleks kindlustatud laenuandja kasuks – seda pangas laenuhaldurid jälgivad väga teraselt. Selles suhtes ma väidaks, et muud moodi ei saa – neil kindlasti pidi olema kindlustus,” lausus Ets.

Tules hävinud majal olid ees uued aknad ning Õhtuleht vahendas täna pereisa sõnu, et hoones sees oli tehtud euroremont ning Kredexist alles äsja saadud suure pere toetust, et hoone väljast ära soojustada.

Täna Raasikul käinud Delfi fotograaf kirjeldas, et maja oldigi enne tulekahjut renoveerimas. Nii olid maja ees virnas uued voodrilauad ja maja taga pakid soojustusmaterjaliga ning ka tellingud juba püsti.

Nüüd on pere olukord muidugi keeruline. Pereema ja kaheaastase venna kaotanud peret saab aga aidata. Avatud on Luule Kais'i konto 10010815537010 SEB pangas. Selgitusse palutakse märkida „Perekond Kaisi toetus”.

Esemeliste annetuste tegemiseks palutakse ühendust võtta Raasiku valla sotsiaaltöötaja Liivi Puumetsaga telefonil 501 7483 või lastekaitsespetsialisti Anu Nõlvega telefonil 512 6149.